Clickmed
programare rapida la medic

Testicul necoborat copii

Boli genitale masculine
Intrebare postata de valdana32 cu 13 ani in urma

Buna ziua,
am si eu un baietel de 10 ani, la 3 ani l-am operat de fimoza si coborare de testicul,dar din pacate doctorul care l-a operat nu mai vedea bine si in loc sa=-l coboare i l-a bagat in abdomen, abiia cand a mai crescut ne-am dat seama astfel ca anul trecut l-am operat din nou in buc la grigore alexandrescu anul trecut ,care i l-au scos din abdomen,dar tot nu e coborat bine in scrot.acum i-am facut o cura de o luna cu pregnyl 500 si tot nu a coborat ce putem face?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Testicul necoborat copii"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o saptamana)

Buna ziua,

In cazul copiilor, operatiile pentru testicul necoborat ar trebui sa fie realizate inainte de varsta de un an, dat fiind faptul ca testiculele necoborate pot afecta productia de sperma si pot creste riscul aparitiei cancerului testicular. In functie de cat de sus este localizat testiculul in abdomen, uneori este necesar mai mult de o interventie chirurgicala pentru a-l cobora in totalitate, chiar si atunci cand procedura este efectuata de un medic cu experienta.

In ceea ce priveste tratarea cu pregnyl (hCG), este important de stiut ca acest tratament poate fi de ajutor in unele cazuri, dar nu este de niciun folos in altele. Hormonul hCG stimuleaza productia de testosteron, care la randul sau poate ajuta la coborarea testiculului. Totusi, daca testiculul este situat prea sus in abdomen sau daca exista alte probleme anatomice, hCG nu va fi capabil sa coboare testiculul.

In aceasta situatie, este posibil sa fie necesara o alta interventie chirurgicala. Va sfatuiesc sa consultati un alt urolog pediatru care este specializat in aceste probleme.

De asemenea, poate fi utila o evaluare endocrinologica pentru a verifica nivelurile hormonale ale fiului dumneavoastra si pentru a exclude orice alte probleme de sanatate care ar putea interfera cu coborarea testiculului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-masculine/testicul-necoborat-in-scrot-criptorhidia_602

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.