Clickmed
programare rapida la medic

TBC?

Boli respiratorii
Intrebare postata de pikaciuka cu 13 ani in urma

Buna ziua! In urma cu 2 saptamani am fost trimisa de bunica mea la spital sa imi fac o radiografie pulmonara deoarece banuia ea ca as avea ceva intrucat tuseam de o saptamana, dupa ce venisem de la mare. Doctorita de la urgente de unde am fost mi-a spus k e suspect de TBC si m-a trimis la Sfantul Stefan. Acolo nici nu mi-a luat sputa, nici nu m-a ascultat macar la plaman si mi-a zis ca am TBC clar, ca se vede cavitatea in lobul superior stang. M-am internat si am inceput tratamentul chiar din acea zi. La 2 zile, cand in sfarsit am putut sa scuip sa dau sputa a venit rezultatul negativ. Fara Bk in sputa, dar cu VSH 58 adica foarte mare, as putea totusi sa fiu contagioasa? Am refacut radiografia acum 3 zile, deci la 11 zile de la inceperea tratamentului si mi-a aratat doctorul ca s-a inchis caverna si a ramas doar un fibrom. Acum m-am dus la dispensar si mi s-a spus ca nu e concludent diagnosticul de TBC si ca nu e normal sa se inchida asa repede o caverna. Mi-a dat sa fac si testul IDR si desi l-am facut de 24 de ore, nu se mai vede nimic. Doar locul unde a facut intepatura cu acul. (mentionez ca am 21 de ani, d-aia mi-au mai facut inca idr-ul, ca auzisem ca nu mai e concludent la adulti). Eu acum ce sa cred? E tuberculoza sau poate fi si altceva? Prea multe lucruri nu ies la socoteala si prea putine simptome sunt ca sa cred ca am asa ceva.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "TBC?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

kasho1 (acum 13 ani)

O cavitate nu inseamna ca ai TBC activ, toti purtam bacilul Koh, acesta se activeaza in diverse conditii: saracie ( lipsa unei alimentatii corecte), depresii , raceli netratate, adica un sistem imunitar scazut. In cazul in care TBC iese negativ tratamentul este de aproximativ 3 saptamani ptr caverna / sau profilactic daca ai fost internata la TBC si ai intrat in contact cu purtatori activi. Ideea e ca o caverna netratata duce la TBC activ. Urmeaza sfatul medicului curant si ia tratamentul prescris cu incredere. Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de kasho1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de kasho1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Robert (acum 13 ani)

eu am avut tbc si pot spune k akum sunt foarte bine am intretinut 6 luni un tratament foarte complicat si foarte uternic iar akum pot spune k mia salvat viata
cu TBC nui de joaca ..... cand am fost in spital unul din barbatii mai batrani a murit p baza nerespectarii tratamentului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
vicki (acum 13 ani)

Buna! Ceva nu se leaga in povestea dvs..daca radiografia arata ca este TBC, VSH-ul destul de mare..ar fi trebuit normal sa va bage pe tratament tuberculostatic, tratament care dureaza minim 6 luni. Caverna nu se inchide dupa 11 zile de tratament in nici un caz.
Mergeti la un medic pneumolog cu radiografiile si cereti si sfatul lui.
Ceva inseamna ca este pe plaman, nu neglijati si vedeti despre ce-i vorba.
Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de vicki
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de vicki
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.