Clickmed
programare rapida la medic

Parintii sau eu? care e de vina? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de dark_and_sad cu 13 ani in urma

Pffff...cum sa incep..
deci ..am 20 de ani ..dar ma simt obosita ca un batran de 80 ... :|
de la 7 ani am avt parte numai de greutati... tatal meu(nu bea,nu fuma, nu avea nici un viciu) a vrt sa profite d mn ... de la 7 ani pana la 9 ani a tot incercat,insa nu a reusit. desi ii spuneam mamei va dati seama ca nu ii venea sa creada , el mintind-o ca asa isi arata afectiunea fatza de mine ..insa intr-o seara a venit langa mn dezbracat (tin sa mentionez ca eu nu stiu decat de la mama aceasta parte a povestii) , iar mama l-a simtit cand a plecat de langa ea si a venit la mine,bineinteles uramand cearta..divort... etc ...
dupa vreo 2-3 ani in care a durat divortul, partajul .. etc .... dupa ce am terminat clasa a 8a , mama s-a recasatorit cu un barbat mai mic ca ea cu 10 ani jumatate,insa daca tatal meu nu a avt vicii, acesta si bea si fumeaza.
lucram de la 15 ani in vacante si cand mai apucam la nunti ca ospatar , acum am terminat liceul si un an de facultate , insa deoarece am schimbat facultatea si nici nu imi gasesc de lucru de un an jumatate , mama mea ma terorizeaza efectiv in fiecare zi!!! le fac toate mofturile , toate poftele (curat , spalat, mancare , totul pus la punct) nu le mai cer bani de cand am plecat la liceu (stateam in internat si ma descurcam lucrand la nunti asa cum am precizat mai sus). din cauza somajului crescut astazi, locuri de munca se vede foarte bine ca nu sunt, iar unde gasesti ceva , iti cer experienta (adica desi ai lucrat sa fi cu vechime sau studii de calificare). am terminat turismul si acum sunt la psihologiela facultate , ai mei nu ma incurajeaza cu nimic, din contra ma descurajeaza ... nu pot sa fac nimic deoarece zilnic am treaba . vreau sa ma pot implica in anumite proiecte care ma pot ajuta in viitor cu facultatea mea , vreau sa pot face ceva pt ceea ce imi place .
anul trecut m-a fortat sa dau la contabilitate, insa nu imi place si am renuntat pe ascuns pentru ceea ce imi place .
incerc sa dicut cu ea, insa incepe sa imi strige ca nu sunt buna d nimic , ca sunt degeaba , ca sa plec de aksa unde oi vedea cu ochii mei , sa nu ma mai vada, eventual sa mor, sa scape de griji. (ce griji o avea nu stiu , ca slava domnului nu am fst cu probleme la scoala, a auzit numai laude de la profesori , nu m-am bagat in anturaje inadecvate , nu am avut eu numai premiul 1 , dar medie de la 8, 60 in sus zic ca e totusi buna ) nu pot sa vorbesc ceva cu ea, deoarece ma barfeste mai rau ca babele dintre blocuri . odata am si incercat-o cu o minciuna ...a 2 a zi stia tot orasul .
imi zice de f multe ori sa ma duc la ea ca pacient ca ea e mai psiholoaga ca mine...
si nu numai mie mi-a zis, ci si unei prietene care termina anul acesta psihologia.
ce sa mai fac ?sa ma schimb eu ? gresesc eu in ceva ?
am eu vre-o vina ca nu sunt locuri de munca?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Parintii sau eu? care e de vina?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

nicoleta (acum 13 ani)

buna, parerea mea este urmatoarea : pleaca de acolo ,ca sigur o sa ,,inebunesti,,du-te cu chirie ,sau la o prietena,si cauta de lucru,apoi iti continui studiile ,asta daca vrei cu adevarat sa pleci,eu una asa a-si proceda .am uitat sa -ti mai spui un lucru IN SFARSIT AI FI LIBERA SA FACI CE VREI CU VIATA TA nu uita asta ,si bafta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
dark_and_sad (acum 13 ani)

pai tocmai asta e pb.. ca nu imi gasesc de lucru, ca daca as gasi as pleca :( ... am depus cv-uri de mi s-a luat mie la n firme, si aud la toate acelasi lucru : calificare ... vechime ....
de i-am si zis unuia:" daca nu ne angajati niciunul, noi tinerii d unde sa avem vechime?"

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dark_and_sad
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dark_and_sad
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Delia Aldescu MPsih. Delia Aldescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Situatiile de care vorbesti sunt traumatizante. Si istoria personala descrisa de tine nu este una benefica.
Aceste experiente te-au maturizat precoce, te-au invatat responsibilitatea, cum sa ai propria grija, cum sa-i multumesti pe altii, cum sa fi harnica, cum sa perseverezi, cum sa-ti accepti parintii cu minusuri, cum sa devi un parinte bun, si multe altele care altii le invata din carti.
Iti mai ramane sa devi independenta invatand cum sa te multumesti pe tine.
Sunt sigura ca incercand in continuare gasirea unui loc de munca vei gasi in final unul care sa te ajute sa pleci de langa mama ta, care este posibil sa sufere de probleme de comportament, despre care vei invata la facultate.
Poate vei gasi o familie unde sa stai si in schimb sa le oferi unele servicii sau poate o colega/prietena te primeste sa stai cu ea in chirie cu promisiunea de a plati ulterior.
Indiferent ce ocazie se va ivi, mai devreme sau mai tarziu vei pleca de acasa.

    Psiholog Delia Aldescu
Cabinet Individual de Psihologie
Adresa: Str. Doamna Ghica, nr. 32B
Sector 2, Bucuresti
Tel:  + 40 733 098 444
E-mail: [email protected]
http://cabinet-psihologic-online.ro/





Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Psih. Iordache Iuliana MPsih. Iordache Iuliana este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

tu nu gresesti cu nimic,esti un copil bun,un adult responsabil care incearca sa-si gaseasca drumul in viata purtind povara unui trecut chinuit.cu siguranta mama e depasita de propriile sale probleme de relatie,nu mai stie sau poate n-a stiut niciodata cum sa fie o MAMA.e greu dar cred ca ai resurse sa dovedesti ca poti mai mult ca ea,ca intr-un fel sau altul vei reusi.iti doresc din suflet mult noroc .daca iti doresti ceva suficient de mult,de tare cu siguranta vei reusi.orice realizare a fost intii un gind.cu drag psih. iuliana iordache

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Iordache Iuliana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Iordache Iuliana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ade (acum 13 ani)

Scumpa mea, am avut si eu o mama la fel de terorista si total neintelegatoare fata de nevoile mele sufletesti. Am fost educata ca nu sunt buna de nimic, ca trebuie mereu sa plec capul in fata oricui, ca am fost o povara pentru ea si ca din cauza mea ea a trebuit sa sufere o viata de supusenie in fata sotului ei, care chiar daca nu e tatal meu biologic, cred ca m-a iubit mai mult decat ea. Am fost pe punctul de a ma casatori cu primul venit doar ca sa imi dovedesc seriozitatea intr-o relatie in fata ei. Totusi, Dumnezeu mi-a scos in cale un om deosebit, care m-a ajutat sa invat sa ma respect si mi-a oferit o familie deosebit de iubitoare si doi copii minunati. Din punct de vedere material am fost totusi sprijinita de mama, chiar si acum ma ajuta mult, dar nu inceteaza sa-mi scoata ochii cu asta, asa ca ma aduce de multe ori in pragul disperarii. Sfatul meu este sa aplici penru un job oricat de necalificat ar fi in strainatate si sa te distantezi cat mai mult de "sursa" care iti produce disperarea. ( Eu am gasit o firma din Brasov care are relatii directe cu o firma de recrutare din Norvegia si a fost singura care nu cere nimic pentru intermediere sau semnarea contractului. Am gasit-o pe tjobs la sectiunea pt locuri de munca in Norvegia.)Singurul lucru pozitiv pe care l-am invatat din educatia ei este ca stiu cum NU trebuie sa-mi educ copiii! Chestia e ca o iubesc asa cum e si stiu ca a avut o viata chinuita , iar eu am fost mereu "pernita de ace".Dar chiar si asa daca mi s-ar ivi ocazia sa plec "pe Marte" nu as ezita. Din pacate am o varsta si doi copii care nu-mi mai permit sa fac experimente. Dar daca as avea varsta ta, daca as putea intoarce timpul inapoi, stiind ce stiu acum, nu as mai sta pe ganduri si as pleca chiar si pe Marte! Succes si capul sus!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dark_and_sad (acum 13 ani)

buna din nou ,,,
am fost plecata cateva zile bune la tara pentru a se mai calma spiritele pe acasa...
pot sa va spun ca si akolo cat am stat tot asa ma suna sa ma duc sa imi caut de lucru, pana cand a intervenit mamaie si i-a zis sa ma lase odata in pace.atat de bine mi-a fost in zilele in care nu m-a sunat, nici nu va pot spune in cuvinte, insa a trebuit sa vin si akasa ... minunea e ca de 2 zile ink nu mi-a mai zis nmk de gasit de lucru ... oare sa fi inteles ? sau oare sa-mi fi dus dorul , caci in ziua in care am venit aksa nu am gasit nici curatenie nici mancare nici haine spalate de dinainte de as pleca eu (pana sa plec nu le-am spalat hainele lor, ci numai p ale mele) .
bine, nu va spun ca a venit si randul meu sa o fac de cacao in fatza celorlalti, mai ales la al ei barbat (tatal vitreg ) care minune nu imi mai zice nmk .
oare cat o tine ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dark_and_sad
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dark_and_sad
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ana_21 (acum 13 ani)

Fii curajoasa si pleaca de acasa. Daca vei mai ramane acolo, cu siguranta vei innebuni in viata. Ai demonstrat pana acum k esti o fata puternica, fii si in continuare la fel. Mergi la biserica si roaga-te pentru tine si parintii tai, pentru ca ei nu-si dau seama ce copil au. Numai dupa ce te vor pierde vor intelege ce au avut. Mult curaj, noroc si succes sa ai in viata si tine minte o femeie puternica intotdeauna va putea sa rezolve orice problema cu care se va lovi, si va avea succese in viata.
Cu drag,
Ana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.