Clickmed
programare rapida la medic

Sunt oare incompatibila cu el sau ma inseala? raspuns medic

Psihologia cuplului Hipersexualitate
Intrebare postata de ana_07 cu 13 ani in urma

Buna ziua,
Sunt casatorita de sase ani.Eu am 34 de ani iar el 38.La inceput ( in primul an ) aveam relatii intime aproape zilnic.
Pe masura trecerii timpului acestea s-au tot rarit, in ultimul an ajungand chiar la interval de o luna si uneori chiar mai mult.
Sunt foarte frustrata si nu inteleg ce se intampla. Am fost totdeauna deschisa. Am incercat sa abordez prin discutii subiectul in toate felurile numai sa inteleg.
Chiar daca nu imi pare a ma insela, totusi imi tot pun acesta intrebare? Nu imi pare normal ca un barbat la varsta de 38 de ani sa isi doreasca atat de rar. Mai mereu motiveaza ca e obosit..ca una ca alta..in fine Pentru mine ar fi ok si saptamanal...
Credeti ce este normal? Si daca nu ce anume ar trebui sa urmaresc pentru a-mi da seama daca ma inseala?
Multumesc,

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sunt oare incompatibila cu el sau ma inseala?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psih. Delia Aldescu MPsih. Delia Aldescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Un aspect care se situeaza in sfera patologiei psihosexuale este reprezentat de telburarile de dinamica sexuala. Extrem de frecvente in practica, ele pun adesea probleme destul de serioase, de la caz la caz, necesitand multa rabdare si tact din partea medicului si din partea partenerului de cuplu.
Substratul unor astfel de tulburari este de regula legat de factori psihotraumatizanti, emotional-afectivi, care intervin fie in personalitatea individului, fie in cadrul relatiei de cuplu.
Rolul partenerei in comportamentul psihosexual al barbatului cu tulburari de apetit sexual e deosebit de important. Poate fi vorba de un rol stimulant, rol inhibant sau atitudine repulsiva.
Ritmul vietii sexuale al partenerului de cuplu poate fi influentat de numerosi factori: biologici, psihologici, sociali, culturali, morali, religiosi etc.
Exclud din discutie tulburarile de dianamica sexuala la femei din categoria careia hipersexualitatea ar putea avea un spatiu anume.
Un specialist ar putea sa afle daca este vorba de o tulburare psihosexuala la sotul d-voastra. In cazul in care el este activ sexual in exteriorul cuplului terapeutica va implica aspecte particulare legate de natura tulburarilor si de faptul ca acestea sunt in directa relatie cu cuplul marital. Situatia nefunctionala poate sa fi aparut in cadrul cuplului, cauzat de slabirea factorilor ce asigura coeziunea interna a acestuia. Nu este exclusa si varianta stresului la adaptarea partenerului de cuplu la noi conditii aparute in viata sociala(criza), nu doar in sfera familiei, in raport cu factorii de progres si necesitatea de asimilare si adaptare la modelul social (munca multa ptr. a face cat mai multi bani).
Nepotrivirea sexuala intre cei doi parteneri este un element esential ptr. cuplu. Relatiile sexuale evolueaza in timp. Viata sexuala se poate imbunatati, dar se pate si altera, adesea ptr. ca nu se acorda timp suficient ptr. a analiza propriile dorinte si pe cele ale partenerului, ptr. ca nu se exprima frustrarile sau fantasmele, pentru ca nu se petrece suficient timp in doi, ptr. ca nu exista activitati comune etc.
In acest caz, constientizarea situatiei de catre amandoi si efortul de a dialoga pot contribui la revigorarea vietii sexuale in cuplu.

    Psiholog Delia Aldescu
Cabinet Individual de Psihologie
Adresa: Str. Doamna Ghica, nr. 32B
Sector 2, Bucuresti
Tel:  + 40 733 098 444
E-mail: [email protected]
http://cabinet-psihologic-online.ro/





Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
yma (acum 13 ani)

Nu pleca neaparat de la ideea ca te-ar insela.Sint aproape sigura ca ti-ai da seama si un barbat[dar si o femeie]care sa zicem ca are o relatie extraconjugala ar trebui sa aiba suficienta minte sa nu-si neglijeze sotia tocmai pt ca aceasta sa nu intre la idei.E important cam care e atmosfera la voi in casa,in general,daca pleaca de acasa mai des si mai putin justificat,daca e furios si nemultumit,daca cauta mereu companii straine,etc.Poate e obosit,stresat de ceva, asa cum chiar el zici ca afirma,dar trebuie sa discutati si sa-l intrebi ce parere are el despre viata voastra intima,cum vede el viitorul alaturi de o femeie tinara,activa sexual,sa vezi ce parere are.Sigur ca la nici 40 de ani atitudinea lui nu e normala dar numai discutind cu el vei putea afla ce-l face asa dezinteresat de tine.Si inca ceva;mai sint barbati care nu stiu ca daca acasa nu e bine si femeia poate cauta binele in alte asternuturi,la fel cum o fac si ei.??

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dea (acum 13 ani)

Draga Ana si eu am trecut prin aceeasi situatie. Noi suntem casatoriti de 10 ani, eu am 36 ani el 38 ani. In iulie am nascut si pina in noiembrie nu am avut decit 2 contacte sexuale, dar am reusit sa trecem peste asta pentru eu am inteles ca trebuie sa ne salvam casnicia macar de dragul copilului nostru. In concluzie, am fost mai senzuala si i-am facut avansuri si totul este bine acum (avem cel putin un contact pe saptamina). Si inca ceva : nu cred ca m-a inselat, in schimb eu am fost tentata sa calc strimb din cauza ca el nu mai parea de loc interesat de mine si daca-i dadeam de inteles ce doream zicea ca-s "nesatula"

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.