Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa ma schimb? raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Angel Ale cu 13 ani in urma

BUNA.Numele meu este Alexandra si am probleme cu viata de cuplu din cauza starii mele.Tot timpul sunt trista,nu am chef de nimica,nu stiu sa glumesc si nu am prietene.De 3 ani sunt cu un baiat dar sufar foarte mult pentru ca el nu imi poate intelege suferinta si nu ma poate intelege.sunt foarte sensibila si plang din orice,chiar daca am 19 ani.sufar foarte mult cand aud oameni certandu-se sau cand imi intristez prietenul,plang aproape din orice si nime nu poate sa inteleaga ce e cu mine.am avut o copilarie foarte grea,plina de lipsuri si de suferinta.pe la varsta de 7 ani am aflat ca parintii mei nu m-au dorit,ca nasterea mea a fost o greseala si am asistat la multe certuri dintre parintii mei,chiar si o data cand tati a dat in mami....am suferit mult si din cauza unui baiat care s-a folosit de mine si din cauza unei iubiri imposibile.......cand eram mica eram tot bolnava,chiar si acum ma imbolnavesc din orice.imi iubesc enorm de mult prietenul dar ma intristez si sufar din orice,el a incercat de foarte multe ori sa ma inteleaga si sa ma ajute,dar acum deja nu mai stie ce sa faca.....acum,cand sufar zice ca sufar din p***ai si ca exagerez si e foarte distant cu mine....nu am nici o prietena si nu ma place nimeni pentru ca sunt prea serioasa si nu imi place sa umblu prin baruri,iar prietenul se supara si isi imagineaza ca il insel daca ies seara in oras...........va rog ajutati-ma sa ma schimb.......vreau sa am si eu prietene,sa ma inteleg cu iubitul si sa duc o viata normala ca deja nu mai suport atata suferinta......de multe ori ma gandesc ca ar fi bine sa imi iau viata ca eu nu am nici un sens pe pamant ca nu fac altceva decat sa sufar,eu nu pot fi fericita...,insa prietenul imi spune ca asta nu e o solutie ,ca trebuie sa gandesc pozitiv,dar pana cand o sa mai sufar?......vreau sa fiu si eu fericita,sa zambesc si sa nu mai sufar atat......va rog ajutati-ma....astept un raspuns.multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa ma schimb?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Alina Ionescu MPsih. Alina Ionescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua. Tristetea, suferinta, bolile, sensibilitatea ta - sunt toate reactii (normale) la ceea ce ai trait pana acum: mesajul ca nu ai fost dorita, certurile parintilor, violenta. Ceea ce probabil nu stii, sau daca stii, nu folosesti, este faptul ca esti libera sa alegi. Ai ales pana acum sa accepti ce ti s-a oferit. Poate ca a venit momentul sa alegi ceva diferit: de exemplu, in loc sa te consideri nedorita, sa iti dai seama ca esti unica, nimeni nu mai e ca tine, ca prin nasterea ta s-a infaptuit o minune si ca ai venit pe lume cu un scop. Toti ne cautam sensul. Faptul ca ai cerut ajutor este primul semn ca esti pregatita sa schimbi lucrurile. Un psiholog te poate ajuta in acest sens. Curaj, este o lume a oamenilor!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Alina Ionescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Alina Ionescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Cristina (acum 13 ani)

ai un iubit care te iubeste dupa cate observ si merita sa fi fericita pt el in primul rand ca te sustine si este alaturi de tine:) ...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Monica (acum 13 ani)

1) Spre deosebire de alte fete de varsta ta, ai un atu: ai un prieten!!! Iata un motiv de multumire.Sunt multe fete de 18-19 ani care, desi sunt frumoase, vesele, elegante, sunt singure.
2) Nu ai fost dorita??? Ce importanta are dupa 19 ani? Cati dintre noi au fost doriti? Jumatate? Cealalta jumatate dintre noi s-a nascut cand a dat Dumnezeu (ca el ne trimite pe lume) nu cand au vrut oamenii. Poate ca parintii erau prea tineri, nu aveau serviciu sau casa, nu aveau ce pune pe masa sau poate nu erau convinsi ca trebuie sa se casatoreasca. Indiferent care este motivul lor trebuie intelesi. De vreme ce nu au facut avort inseamna ca te-au acceptat, te-au crescut, ai ajuns la 19 ani. Nu mai privi spre trecut. Arunca de pe umeri vina, daca simti ca esti vinovata ca ai venit pe lume. Dumnezeu te-a trimis in viata cu un rost al tau, nu intamplator. El a ales familia in care te-ai nascut si a facut asta tot cu un rost.
Incearca sa-ti indrepti privirea spre viitor, lasa trecutul tau si al parintilor.
3) Nu esti vinovata de nimic, fa-ti rostul tau, nu te mai plange de trecut pentru ca a ... trecut si nu poti schimba nimic. La picioarele tale sta viitorul. Dumnezeu ti-a dat atatea daruri: ai tinerete, ai sanatate, ai inca parinti (buni, rai, sunt cei pe care ti i-a dat Domnul), ai un iubit, ai perspective. AI VIITOR. Chiar nu ai motive de tristete.
Nu te mai plange si nu te gandi la sinucidere. Nu intinde coarda prea mult cu prietenul tau ca nu se stie. Poate i se termina rabdarea. Tinerii au nevoie de oameni care sa-i sprijine in mersul inainte, nu de poveri pe umeri.
4) Fii mai activa, munceste oriunde este nevoie de tine, invata, implica-te in cat mai multe activitati (de ex. voluntariat la o asociatie, fundatie, biserica). Cauta tu, ofera-te, caci nu te vor cauta altii. Cauta sa fii utila. Nu pierde timp cu vaicareli, nu foloseste la nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alexandra (acum 12 ani)

buna ce s zic u t asemeni foarte mutl cu me doar k eu ni am nici prieten,nici prietene si ma simt aiurea,cu toate k ies prin oras si prin baruri da nu comunic cu toata lumea si nici serioasa nu snt aja d fel meu k si eu ma prob destule da nu m arat,cu toate k,pr mele crede k snt o c..k am niste glume asat e felul meu si aja m simt bine da nu m intelege nici una..si nici yubyt nu mai am pt k poate nu am noroc in dragoste u makar ai si asta e misto mai ales k t iubeste eu una am 21 d ani da un am avut nici o relatie serioasa pana aqum nu k nu asi fi dorit eu aja a fost soarta mea bafta ce s zci alexandra si incerac sa un mai fi aja ue mam schimbat dintro odata k aveam o viata prea monotona si eram prea cuiminte si am zis s profit k o viata am!!! s ma bucur d ea .si app ce p***ancidenta poate u o fi sorumea gemamana?t cheama si k me k nici eu un am fost dorita mie miau zis in fata ai mei si di aia un mai pot eu k oriqum tot iei miau zis k de mine au parte,kiar dak am doi frati mai mari k mine pwp

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.