Clickmed
programare rapida la medic

Adoptia de embrioni

Sarcina
Intrebare postata de andreea2011 cu 13 ani in urma

Buna ziua , as dori sa va intreb daca stie cineva cum ar fi posibil sa adopt un embrion ! Sotul meu este steril si din motive etice nu as vrea sa apelam la donator de sperma . Din cate stiu bancile sunt pline de embrioni congelati pe care nu ii mai vrea nimeni. As dori sa obtin o sarcina cu embrionul unui cuplu care deja are copii si in urma procedurilor medicale a ramas cu un anumit numar de embrioni pe care nu mai vrea sa ii foloseasca. E ca si o adoptie , numai ca va creste in burtica mea . Stie cineva unde m-as putea adresa?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Adoptia de embrioni"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 13 ani)

Intereseaza-te la banca de sperma daca au si asa ceva. Am citit de cea de la Cluj ca vroiau sa infiinteze sectie de embrioni (nu stiu daca s-a mai facut), dar poti intreba de cea de la Bucuresti.
Din cate stiu insa, acei embrioni nu se "dau" decat cuplului din care provin. Acesta ii conserva in caz ca va interveni sterilitatea la unul din parteneri si vor dori totusi un copil. Deci nu sunt de "adoptat" cred.
Parerea mea personala este ca poate nu ar fi rau sa te gandesti la un donator de sperma. Astfel, copilasul va fi macar al tau, daca nu si al sotului tau. Macar va fi sange din sangele tau si va mosteni trasaturile unuia din parinti.
De asemenea, poti lua in considerare adoptia unui copil de la orfelinat. Sunt atatia copilasi draguti facuti de mame adolescente obligate de parinti sa ii dea spre adoptie. Nu toti sunt din violuri sau asa ceva. Multi sunt din parinti studenti (adica au gene bune) si te poti interesa mai usor de provenienta decat despre embrion. Copilasii aceia sunt deja nascuti si astfel tu ai da macar unuia din ei o sansa in viata. Daca ai sti ce inseamna viata in orfelinat cu batai si lipsa de mancare... Multi sunt copii buni si daca iei unul de cand e micut, il cresti frumos si infloreste langa voi. Poate te gandesti.

Indiferent care ar fi alegerea ta, sanatate multa iti doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea2011 (acum 13 ani)

Multumesc pt raspuns Iuli , crede-ma ca m-am tot gandit in tot felul si nu prea am exemple pozitive de copii adoptati . Mamele care isi abandoneaza copii , fie ca vor , fie ca sunt fortate , trec in general prin traume psihice in timpul sarcinii , chiar daca nu e cazul de consum de alcool sau droguri , exista o presiune psihica asupra acestor femei , poate chiar o lipsa de alimente sau de medicamente necesare in sarcina , lipsuri materiale , lipsa unui sprijin moral! Toate acestea se regasesc in comportamentul copilului .
Pt ca inseminarea artificiala cu donator nu este acceptata de Biserica Ortodoxa si pt ca si eu personal nu as putea sa aduc pe lume un copil necunoscand persoana cu care il concep , m-am gandit la o varianta cum ar fi adoptia fara a trece prin neajunsurile acestei proceduri . Cuplurile care apeleaza la inseminare artificiala si in cazul carora reuseste procedura , dupa 1-2 sarcini dispun in general si de alti embrioni pe care nu ii mai pot aduce la viata din mai multe motive , in special cele materiale ! Acesti embrioni sunt condamnati la moarte intr-un congelator sau in timpul experimentelor medicale ! Eu cred ca ar exista cupluri care ar vrea sa ajute un cuplu in cazul nostru , mai ales ca dispunem de cele necesare educarii si cresterii unui copil !
Oricum daca stie cineva ceva despre astfel de proceduri astept un raspuns ! Si multumesc inca o data pt sfat , Iuli

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andreea2011
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andreea2011
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.