Clickmed
programare rapida la medic

Depresie nervosa anxiosa

Depresie
Intrebare postata de johny28i cu 13 ani in urma

Mai bine sa incep cu inceputul...are 1,60 90 kg,probleme cu glanda tiroida (ceva cu hypotiroidie),52 ani,,,e la menopauza de 7 luni,contact sexul nu a avut de 9 ani din cauza unei rani in interor la care examenul citologic ia iesit ok dar trebuie si cauterizata Depresia ii revine odata la 3-4 luni,efectin are tratament,,,daca inainte avea,cand iesea din depresie,exces de energie...acum e cat decat in limitele normale...numa ca restul simptomelor raman la fel......odata pe an are si o cadere usoara de memorie.Ea si nepotelul au farmacia in casa...mai mereu sunt pe drumuri la tot felul de doctori.asta numa cand ii e bine.Cand intra in stare de depresie e aproape ca o leguma,fara vlaga,pofta de viata,minte inceata,frica interioara ,se simte inutila cand ne vede ca facem noi ce trebuia sa faca ea ,,si uneori ne cicale la greu ca nu trebuia ,sau sa lasam ca vine respectivul ca el stie sa faca mai bine etc etc .Doar in perioda asta pot zice ca nu are parte de stres chiar deloc.....in rest e la ordinea zilei....Taicamiu bea zilnic si mai rau e ca la p***at si pe fratimiu....va da-ti seama ce e in sufletul ei..... sa nu ai un sprijin moral o baza in cineva.Toti arunca invinuiri in carca altuia.Eu tre mereu sa fac pe arbitru in casa.Toti suntem intro oarecare masura depresiviEu stiu una si buna frate ...vrei schimbare ..intai cauta in tine insu-ti axcea schimbare si porma cere altuia.MEreu am incercat sa fac pe psihologul in casa DAR asta numa timpu o va arata.Ma rog la dumnezeu chiar de va lua tratament toata viata numa sa numai intre niciodata in starile acelea de depresie ca e foarte dezolant.Incerc mereu sa aplanez certurile de teama sa nu faca odata CLICK sistemul nervos si so dee in cine stie ce pareze de o sa regretam apoi toata viata ca nu am avut mai multa grija de ea.MAMA tot ce avem mai scump in casa in ciuda a ceea ce se intampla.
Va multumesc.
Un weekend placut
Cu respect acelasi Ion.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie nervosa anxiosa"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

irene (acum 13 ani)

odata cu instalarea menopauzei se pot ivi tot felul de complicatii,de tulburari si coroborate cu atmosfera din casa...sfatul meu este sa o iei de mana ca o fiica iubitoare si sa mergeti la medic nimeni nu si revine doar cu sfaturi...ceaiuri si alte p***ai pe care citesc ca le recomanda diferite pers...altfel starile depresive se vor intensifica si va deveni dificil chiar si s o duci la medic...succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
elena (acum 13 ani)

menopauza , tiroida si toate complicatiile vietii, nu duc la lucruri bune, mergeti la dr, psiholog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dorina2792709 (acum 13 ani)

Sindromul nevrotic depresiv+axietate, starile care le-ai descris despre mama ta, sunt datorate tiroidei .Trebuie sa mearga la un medic endocrinolog. Recomand un spital de endocrinologie/institut de cercetari endo. pentru ca, trebuie sa faca un set de investigatii complexe , pentru ai gasi diagnostic exact(tip glanda)/hormoni responsabili. Tratamentele pntru glanda trebuiesc date cu mare precizie si monitorizata la 3 luni.
Adevarat este ca traieste si in stres familial sii dauneaza foarte mult, nu este suficienta consilierea sau sustinerea numai din partea ta. Ai grija ca, tiroida poate sa-i modifice tensiune arteriala si pe fondul stresului poate sa faca un accident vascular./hipotensiune arteriala. Tabloul descris este specific hipotiroidiei; anxietate, depresie,fara vlaga si vesnic obosita, nervoasa(o enerveaza neputinta), lipsa memoriei distributiva, chiar ictus de memorie, etc.
Rezolvarea este la un endocrinolog bun , la o clinica care are aparatura pentru investigare corecta.
Sp/ endo. Parhon Bucuresti sau sp.clinic endo. Sf. spiridon Iasi.
PS. Nuti recomand sa ia medicamente antidepresive sunt f. toxice,iar hipotiroidiea ei nu o ajuta sa elimine toxinele.Hipotiroidia(probabil insuficienta corticosuprarenala), afecteaza ; ficatul, rinichii, oasele/osteoporoza, etc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dorina2792709
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dorina2792709
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
johny28i (acum 13 ani)

multumesc ptr sfat.E ptr prima oara cand primesc ceva concret.Raman vesnic indatorat. In cazul cu antidepresivele nu se poate renunta niciodata ptr ca e grav.Dca ati vedea-o macar si numa o zi fara tratament...va-ti da seama ca nu se poate asa ceva.Inca odata multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de johny28i
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de johny28i
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.