Clickmed
programare rapida la medic

Frustrare... raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de dan_dan cu 13 ani in urma

Salutare,

Am si eu o mica problema care ma macina de ceva vreme. Intai sa va prezint situatia mea: am 24 de ani si de aproximativ 3 luni de zile am o prietena la care tin foarte mult. Cred ca este prima fata cu care am ganduri serioase si de viitor. Pana acum am mai avut o relatie de aproximativ 3 ani de zile si inca una de aproximativ 1 an de zile. Fata cu care am stat aproximativ 3 ani de zile si-a pierdut virginitatea cu mine, insa la fel ca si cu cea cu care am stat 1 an de zile - am simtit ca nu ea este aleasa. In rest am avut mai multe relatii scurte si in care am cautat sa experimentez sau am cautat persoana potrivita- absolut nimica serios.
Cand am intalnit-o pe fata cu care sunt in prezent am simtit ca ea ar putea fi aleasa si chiar imi pasa absolut tot ceea ce ea face si sunt foarte atent cu ea si tin mult la ea. La 24 de ani nu sunt cu capul in nori sau sa cred ca este vorba numai de un sentiment trecator. Ne cunoastem de aproximativ 1 an de zile deci nu este vorba de dragoste la prima vedere sau alte sentimente "usoare".
Problema mea aici apare: stiu foarte bine ca in ziua de astazi pana la 18 ani 90% dintre fete si-au pierdut deja virginitatea si au avut mai mult de un partener sexual. Prietena mea are si ea tot 24 de ani. Stiu ca pana acum a avut 2 parteneri(eu fiind al 3-lea) insa nu inteleg de ce sunt asa deranjat de acest lucru. DA - recunosc cinsit ca mi-ar fi placut sa fiu eu primul, dar nu imi inteleg frustrarea din acest punct de vedere. In rest ne intelegem de minune si ne potrivim foarte bine.
Discutam absolut orice problema intervine insa nu i-am spus despre aceasta problema a mea caci chiar nu are ce sa faca si nu cred ca m-ar putea ajuta.
Sper ca imi puteti da un sfat sau sa ma ajutati sa imi formez o idee despre ce ar trebui sa fac sa pot trece peste.
Nu stiu sigur, dar cred ca este o problema des intalnita la barbati.
Acum 2-3 ani, la un moment dat mi-am spus ca daca as gasi o fata virgina si m-as intelege cu ea probabil ca m-as gandi serios la un viitor alaturi de ea. Intre timp mi-am pierdut aceasta idee. In schimb, mi-am spus ca fata cu care o sa imi petrec restul zilelor trebuie sa fie cea care simt ca este aleasa. Sa fie oare si aceasta idee veche(si la care am renuntat de mult) o cauza pentru frustrarea mea actuala?
Va multumesc pentru timpul acordat si astept cu nerabdare un raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Frustrare..."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

silvia (acum 13 ani)

Intr-adevar in ziua de astazi inteleg ca multe fete nu mai sunt virgine. Numai de tine depinde daca accepti sau nu acest lucru la fata cu care esti.Nu cred ca exista o reteta care sa te faca sa uiti. Trebuie sa te gandesti foarte serios si daca hotarasti sa va casatoriti, sa nu-i reprosezi niciodata. Nu te casatoresti ca sa-i faci o viata chinuita celui de langa tine ori sa-i aduci aminte permanent. Pana la urma nici tu nu ai fost virgin. De ce nu ar fi si reciproca valabila? Deci, ori stergi totul cu buretele si incepeti viata impreuna, ori nu. Gandeste-te ca, in definitiv pe tine te-a ales. Succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
elenita (acum 13 ani)

gandeste-te si si tu ai dezvirginat doua fete la randul tau..ti s-ar parea normal ca acestea doua sa nu isi poata reface viatza pentru simplu fapt ca nu mai sunt virgine?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Laura Ciocoiu MPsihoterapeut Laura Ciocoiu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Draga Dan,

Inteleg ca esti deranjat de faptul ca prietena ta , pe care o iubesti, " nu ti-a dat ocazia " sa fii primul barbat din viata ei... Daca asta nu s-a intamplat, cu siguranta ca asa si "trebuia" sa se intample... Cu siguranta ca daca ai fi fost primul barbat din viata ei, ea nu ar fi fost cea care e acum si nici tu , cel care esti acum. Oamenii evolueaza, se schimba..
Eu cred ca totul se intampla la momentul potrivit, nu neaparat cum vrem noi. ( "Se intampla cand vrea Domnul, nu cand vrea omul)".
Viata e atat de scurta, incat nu se merita sa tii cont de lucrurile marunte care te pot supara...Cred ca e mai important s-o traiesti si sa te bucuri de tot ce e frumos si minunat in viata ta.
Trecutul nu poate fi schimbat. O dovada de intelepciune este acceptarea lui, asa cum este si adaptarea la aceasta situatie. Si ea a avut viata ei pana la a te intalni pe tine.. Daca tu spui ca va intelegeti foarte bine si discutati deschis despre orice, simt ca va si iubiti.. Poate , asa cum ai spus, e " aleasa" cu care simti ca esti pe aceeasi lungime de unda. Stii cata lume nu traieste asta si nu are ocazia sa intalneasca ACEA PERSOANA? Majoritatea..

Tu ai aceasta ocazie. Bucura-te de ea.. Ceea ce conteaza este prezentul. Viitorul nu se stie cum va fi.. pentru nimeni. E pacat sa trecem pe langa momentele frumoase din viata noastra, fiind preocupati de trecut sau viitor.

Ceea ce conteaza este AICI si ACUM..
Poti sa fii fericit, dar asta depinde de tine!

Laura- Simona Ciocoiu , psiholog supervizor-psihoterapeut- logoped

Centrul de Psihoterapie si Dezvoltare Personala - Laura Ciocoiu  
Bucuresti, tel. 0723366515
www.consiliere-psihoterapie.ro

IMPORTANT! 
Recomandarile facute au caracter general. 
Pentru un consult de specialitate  este necesara programarea la cabinet. 

 

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Laura Ciocoiu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologie si psihoterapie.

Inscrie-te aici!
Psih.dr.Gabriela Marin MPsih.dr.Gabriela Marin este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Draga Dan,
Tin sa apreciez faptul ca ti-ai deschis inima in fata noastra si sa te felicit ca esti atat de constient de ce este in mintea si sufletul tau.
Asa cum ai spus si tu, este foarte posibil ca frustrarea ta sa aiba la baza programul pe care ti l-ai bagat cu ani in urma- ca femeia care va fi Aleasa trebuie sa fie virgina - si sa asistam acum la conflictul interior dintre cele doua credinte diferite care nu sunt bine asimilate. La baza starilor noastre emotionale - frustrare, furie, manie, suferinta- sunt de obicei anumite ganduri inconstiente care ne dirijeaza viata.
Merita explorat sa afli mai multe:
1. De ce este - sau a fost- important pentru tine ca Aleasa sa fie virgina?
2. Ce crezi tu despre barbatii care se insoara cu fete care s-au mai culcat si cu alti barbati?
Mergand mai departe pe firul acestor intrebari, poti afla de fapt ce te deranjeaza cu adevarat. Poate fi credinta limitativa ca " un barbat nu poate avea incredere intr-o femeie care nu a fost a lui de la inceput" sau cine stie ce alta convingere pe care ai auzit-o la cei din jur, la bunicul sau tatal tau..sau la baietii din gasca. Descopera care din aceste convingeri sunt ale tale si care dintre ele sunt de fapt amprenta celor din jur, sau urmele anumitor evenimente care te-au impresionat mai demult.
De multe ori constientizarea acestei convingeri disfunctionale face ca intensitatea frustrarii sa scada. Este ca si cum ti-ai vedea dusmanul la fata.
Sau este posibil sa fie nevoie de un demers un pic mai complex de restructurare care sa implice mai multe intrebari, gasirea unor contra argumente, gasirea de exceptii, care sa implice un demers psihologic adaptat situatiei tale. In acest caz, cateva sedinte de consiliere te-ar putea scoate din impas.
Mult succes!

Psih.dr. Gabriela Marin / Cabinetul Abc Psihosucces
Telefon:0743351579
Email: [email protected]
www.Psihoterapie-Sexologie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih.dr.Gabriela Marin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih.dr.Gabriela Marin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danyelin (acum 13 ani)

Buna.Ai vazut cate persoane ti-au raspuns?Chiar si psihologi.Tot respectul ! Daca simti ca ai langa tine persoana pe care o iubesti cu adevarat,nu da cu piciorul in aceasta sansa..Eu cunosc o zicala -nu lasa omul cu o vina,ca iei altul cu plasa plina-.Conteaza prezentul si viitorul unei relatii>nu te hrani cu trecutul,oricum nu putem sa-l schimbam.Intr-o relatie conteaza foarte mult comunicarea,respectul si increderea.Iubirea cladita pe aceste considerente este mai puternica si de durata.Daca simti ca ele exista nu te lasa dus de valuri cu ganduri care ti-ar putea dauna oricarei relatii.Mult noroc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danyelin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danyelin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Maria - Laura Cojocaru MPsih. Maria - Laura Cojocaru este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Este foarte bine ca ai observat ca ai functionat conform unor idei. Tu esti singurul care dai forta acestor ganduri care sunt mai mult sau mai putin ale tale. Gandeste-te care-ti sunt nevoile legate de o relatie si de intemeierea unei familii si stabileste care-ti sunt prioritatile in aceasta situatie: a fi primul in viata sexuala a unei femei sau a fi cu femeia potrivita pentru tine. Trecutul nu-l mai poti schimba, dar prezentul si viitorul depind de tine. Poti alege sa fii fericit!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Maria - Laura Cojocaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Maria - Laura Cojocaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dan_dan (acum 13 ani)

Va multumesc foarte mult pentru sfaturile, ideile si parerile pe care le-ati impartit aici cu mine. Trebuie sa recunosc ca aveti dreptate, mai putin elenita. Eu am incercat sa explic faptul ca nu este vorba de orgoliu sau de mandrie. Este vorba pur si simplu de o frustare a mea. Nu poti cere egalitatea in ceea ce oamenii fac si judeca. Tocmai pentru ca mi-am dat seama ca este greseala mea am cerut aici sfatul celor care poate au mai intalnit o astfel de situatie.
Ceea ce conteaza este prezentul(si acesta este minuntat) si viitorul(care este necunoscut). Pot spune ca am stat toata ziua de astazi si am meditat la ceea ce mi-ati spus si chiar m-ati ajutat.
Intr-adevar cred ca aceasta idee a mea am imprumutat-o din niste dialoguri cu 2 prieteni buni in urma cu ceva vreme. In momentul in care cauti fericirea si ti-o inchipui sub o anumita forma, gasirea ei sub o forma aproape identica de ceea ce ti-ai dorit m-a facut pe mine sa am aceasta frustrare. Oricum imi dau seama ca sunt mult mai fericit fata de cum am fost pana acum si ca ceea ce am este mult mai important decat un detaliu din trecut. Caci, de ce sa nu recunosc si eu am facut pana acum lucruri de care nu sunt chiar mandru.
Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea dar tin sa va multumesc din nou pentru ajutorul acordat.

PS: Am vrut sa va raspund la toti si de aceea am postat astfel. Nu stiu daca va aparea clar numele meu, dar tot eu sunt :P

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Maria - Laura Cojocaru MPsih. Maria - Laura Cojocaru este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Sa-ti fie bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Maria - Laura Cojocaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Maria - Laura Cojocaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.