Clickmed
programare rapida la medic

Ce poate fi? raspuns medic

Disfunctii sexuale feminine
Intrebare postata de liliana,29 cu 13 ani in urma

Am 29 ani si de aproximativ doi ani(in urma unei rupturi de folicul,cu o hemoragie interna absorbita, prin tratament in spital ,de organism)medicul ginecolog mi-a prescris pilule(yasminelle).le-am luat de la inceput fara probleme,doar ca in urma cu trei luni am inceput sa am secretii,8cred ca asa se cheama)care aproape duceau la ciclu.am vorbit cu acelasi doctor ginecolog care mi-a sugerat sa fap***antrerupere de doua luni,dupa care sa reiau aceleasi pilule.sunt la a treia saptamana acum de pe blister(precizez ca iau 21 de zile si 7 fac pauza)doar ca de o saptamana au revenit aceste secretii care nu inteleg ce pot fi.sunt de culoare normala uneori,adica rosu,alteori sunt rosu inchis si cateodata mici chegulete.am sunat iar dt ginecolog(nu se afla in tara in mome4ntul respectiv si nu ma poate vizita)care mi-a zis sa continui inca o luna(cu perioada de 7 zile pauza intre )si sa vedem dupa ce se va intampla.ce ar putea fi?multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce poate fi?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

pena (acum 13 ani)

Mergi la alt ginecolog. Te poti anemia daca ai hemoragii.Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
liliana,29 (acum 13 ani)

da,m-am gandit si eu,doar ca mai am doua saptamani si plec in tara(momentan sunt in italia)si,nu ca aici nu ar fi doctor dar ca sa-ti faci o porogramare dureaza si cate 2 luni;as putea sa ma duc la urgente,e adevarat,dar astia te opresc in spital pentru investigatii si am copil mic de doi ani si sase luni cu care stau acasa,doar eu pentru ca nu am pe nimeni.asa ca,ramane sa merg in tara sa vedem....multumesc de idee

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de liliana,29
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de liliana,29
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psiholog Jeni Chiriac MPsiholog Jeni Chiriac este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Cel mai frecvent incriminate in aparitia acestor sangerari sunt dezechilibrele hormonale. Cauzele difera in functie de tipul special al sangerarii, daca este ovulatorie sau nu.
Etiologia sangerarilor anovulatorii sau oligo-ovulatorii include:
- imaturitatea axului hipotalamo-hipofizo-ovarian (situatie intalnita in cazul adolescentelor aflate in perioada pubertara, imediat dupa menarha)
- disfunctia axului hipotalamo-hipofizo-ovarian - incluzand aici orice factor care afecteaza secretia pulsatila normala de GnRH (acestia determina in prima faza anovulatie)
- stres si anxietate
- scaderea rapida in greutate
- anorexia nervoasa
- hipotiroidism
- hiperprolactinemie (ca rezultat al unei tumori hipersecretante de prolactina sau in cadrul efectelor secundare ale unor medicamente, cum ar fi cele psihotrope)
- perimenopauza (aceasta etapa include anii premergatori instalarii menopauzei)
- sindromul ovarelor polichistice (este o patologie care include un complex de modificari endocrine). Sindromul este asociat cu hiperandrogenism, intoleranta la glucoza si adesea obezitate.
Etiologia sangerarilor cu ovulatie prezenta este mai restransa si este reprezentata in special de tulburari hormonale. Acestea pot sa apara la orice varsta, insa sunt mai frecvente in cazul femeilor care se indreapta spre menopauza.
In general, hemoragiile disfunctionale afecteaza toate categoriile de femei aflate in perioada reproductiva. 20% apar la adolescente, iar peste 40% apar la femeile peste 40 de ani.
Factorii de risc care predispun la aparitia acestor tulburari sunt reprezentati in principal de: stres emotional, activitate fizica intensa si prelungita si obezitate.

 

 

--
Toate cele bune!

Jeni Chiriac
0732.84.36.38
Cabinet Individual de Psihologie Jeni Chiriac


jenichiriac.ro coachinglife.ro onlinedrsex.ro

Atentie!  Aceste recomandari au caracter general, pentru recomandari personalizate este necesara o programare in vederea anamnezei clinice si stabilirii etapelor de interventie terapeutica recomandabile pentru dvs.

 

jenichiriac.ro coachinglife.ro onlinedrsex.ro

Atentie! Aceste recomandari au caracter general, pentru recomandari personalizate este necesara o programare in vederea anamnezei clinice si terapiei sexuale aferente

 

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Jeni Chiriac
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Jeni Chiriac
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Disfunctii sexuale feminine.

Inscrie-te aici!
liliana,29 (acum 13 ani)

va multumesc pentru raspuns.daca ar fi sa iau in calcul toti factorii,m-as incadra probabil in randul sangerarilor anovulatorii si as tinde sa cred ca se datoreaza atat activitatii fizice(un copil,sport...familie)cat si stresului din ultimul timp.de obezitate nu cred ca se pune problema caci am 167 cm si 68 kg;nu ca ar figreutatea ideala,nici pe departe dar nici de obezitate nu cred ca se poate pune problema.voi merge desigur si la un medic ginecolog in romania,in doua saptamani pentru ca nu mai poate fi amanat,ac***a familie,casatorita,nu e tocmai placut ceea ce mi se intampla din toate punctele de vedere.va multumesc din nou si sanatate la toata lumea!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de liliana,29
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de liliana,29
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.