Clickmed
programare rapida la medic

Intreb raspuns medic

Hepatita
Intrebare postata de Daniel D cu 13 ani in urma

Au vreo sansa copiii carora le voi fi tata sa nu fi sh ei infectati cu virusul hepatic B cand se vor naste ? Posibil sa fi luat eu virusul de la prietena mea k pana acu un an nu-l aveam .... Dar intrebarea generala este cum va evolua viatza mea de familie stiind ca eu am virusul ;

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Intreb"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Google (acum 13 ani)

TATAL CU HEPATITA B POATE TRANSMITE BOALA COPILULUI



Nu numai femeile diagnosticate cu hepatita B sunt responsabile de transmiterea bolii la copiii lor.

Potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi, publicat in Journal of Medical Virology, o alta cale de transmitere a hepatitei B este cea de la tata la nou-nascut.

Imunizarea obligatorie a nou-nascutilor

Cercetarile bazate pe dovezi observate la nivel molecular sustin necesitatea imunizarii copiilor ai caror tati sunt bolnavi. "In prezent, doar copiii cu risc, nascuti din mame cu hepatita cronica B, primesc vaccin", a explicat dr. Hitoshi Tajiri, de la un centru medical din Osaka.

Cercetatorii spun ca exista dovezi care arata ca si tatii pot transmite hepatita B copiilor lor. In urma unor analize, inclusiv genetice, dr. Tajiri a demonstrat ca fiecare al optulea copil cu hepatita B are aceasta boala din cauza transmiterii de la tata. De aceea, potrivit Reuters Health, cercetatorii recomanda ca atat femeile care au relatii sexuale cu barbati infectati cu hepatita B, cat si copiii acestora sa primeasca vaccin impotriva virusului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
otilia motoi Motilia motoi este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

daca mama viitorului copil nu are acest virus si nu va fi infectata (deci cel mai sigur daca va fi vaccinata pt a nu lua virusul pe cale sexuala de la dvs), nu exista nici un risc.
ulterior copilul va fi si el vaccinat dupa nastere.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de otilia motoi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de otilia motoi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.