Clickmed
programare rapida la medic

Exista posibilitatea sa am si eu virusul?

Hepatita
Intrebare postata de arianaa cu 13 ani in urma

Acum 9 luni am facut sex neprotejat cu o persoana bolnava de hepatita b si abia acum am aflat ca acea persoana detinea acest virus.eu nu am nici un sintom,credeti ca e posibil sa nu fi luat si eu virusul?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Exista posibilitatea sa am si eu virusul?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Victor Richard (acum 13 ani)

Conteaza care era gradul de transmitere al virusului hepatitei tip B in cazul partenerului tau in momentul in care ati avut contactul sexual. De regula, daca hepatita nu este in faza acuta si daca persoana are un stil de viata sanatos, transmiterea prin contact sexual, posibil sa nu se faca doar dintr-un singur act sexual. Dar nu este imposibil, pentru ca una dintre caile de transmitere este si aceasta. Ca atare, cea mai sigura metoda este sa faci testele pentru hepatita (agHbs, acHbe in principal, dupa atata timp, in cazul unei contaminari, vei stii daca s-a instalat faza cronica sau esti sanatoasa).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Victor Richard
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Victor Richard
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
de pe net (acum 13 ani)

Modul de transmitere al hepatitei B si forme de protectie



Hepatita B este o boala infectioasa a ficatului, cauzata de virusul hepatitei b (HVB), un virus de tip ADN a carei gazda naturala este omul. Asa cum s-a dovedit statistic hepatita B este este boala infectioasa cu cea mai mare raspandire la nivel mondial, fiind de cel putin 100 de ori mai contagioasa decat virusul HIV. Forma de transmitere a acestei conditii medicale se face prin acele pentru perfuzii, sau cele pentru tatuaje nesterilizate corespunzator, pin contact sexual si chiar cu ajutorul anumitor lucruri sau obiecte precum scaunul de toaleta. In plus, virusul poate fi transmis de la mama la fat in timpul sarcinii.

Simptomatologie si modul de tratare al hepatitei B
In general simptomele hepatitei B incep sa se manifeste la 1-4 luni de laexpunere, insa la unii oameni acestea se manifesta abia in momentul in care afectiunea se acutizeaza. Exista insa si situatii cand persoanele infectate cu virusul HVB pot sa nu prezinte simptome deloc, si chiar si atunci cand acestea se manifesta nu sunt intense sau pot fi cu usurinta confundate cu modul de manifestare al altor boli, precum gripa. Acestea, spun specialistii, sunt cazurile cele mai periculoase atat pentru pacient, care nu primeste tratamentul la timp, cat si pentru cei din jurul sau, deoarece virusul poate ramne activ in organism pentru toata viata.

De cele mai multe ori simptomatologia hepatitei B este asematatoare celei specifice gripei si cuprinde manifestari precum: stari de oboseala, voma sau ameteala, pierderea apetitului, febra usoara sau dureri abdominale, localizate de cele mai multe ori in dreptul ficatului (sub coasta dreapta). In plus, hepatita B poate duce si la dezvoltarea in organism a altei conditii medicale, numita icter, manifestata prin albirea excesiva a globului ocular si ingalbenirea pielii, precum si o tenta maronie a urinei.

Este foarte important ca in momentul in care prezentati aceste simptome sa va adresati imediat medicului specialist. Acesta va va supune unui examen medical amanuntit, iar daca rezultatele testelor vor releva prezenta in organism a virusului HVB va va prescire un tratament in consecinta, iar daca este cazul va dispune chiar spitalizarea dumneavoastra.

Pentru ca toate aceste neplaceri sa fie evitate medicii specialisti va recomanda cateva masuri de precautie, precum:
- abstinenta de la contactul sexual de orice tip (vaginal, anal sau oral);
- folosirea prezervativului indiferent de natura contactului sexual (vaginal, anal sau oral);
- evitati contactul cu sangele unei persoane contaminate;
- incercati ca in cazul unui tratament intravenos sa nu folositi ace de seringa nesterilizate. Acelasi lucru se aplica si in cazul consumului de substante stupefiante;
- nu imprumutati periuta dumneavoastra de dinti sau alte lucruri personale, precum trusa de manichiura sau penseta;
- daca optati pentru realizarea unui tatuaj, asigurati-va ca centrul la care mergeti pentru acest lurcru respecta toate masurile de igiena.

Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca in prezent exista un vaccin impotriva virusului HVB, sub forma a trei injectii ce vor fi administrate pe o perioada de 6 luni. Mai mult decat atat, daca ati fost expus recent virusului HVB medicul dumneavoastra specialist sau chiar cel de familie va poate recomanda efectuarea unui vaccin cu imunoglobulina care contine anticorpi specifici acestei infectii pentru a preveni evolutia bolii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.