Clickmed
programare rapida la medic

Depunere de calciu la incheietura sold

Oase si articulatii
Intrebare postata de MarPlo cu 13 ani in urma

Buna ziua

Va salut cu respect, numele meu este Marius si scriu aici o problema legata de depunere de calciu, cu nadejdea ca voi primi un raspuns Ajutator.

In urma cu 13 ani, dupa o fractura cervicala C4-C6, am ramas paralizat, tetrapareza. La operatia cervicala a fost folosit ca grefon o bucatica de os de la sold, iar dupa 6 luni de la operatie a inceput sa se cunoasca o depunere de calciu pe femur, aproape de baza, langa sold de unde a fost luata bucatica de os, iar piciorul nu se mai poate indoi pana la 90 grade.
Am investigat problema la medici ortopezi si au spus ca rezolvarea e prin operatie, dar ca dupa eliminarea depunerii de calciu prin operatie poate sa reapara. Mi-au recomandat ca e mai bine sa stau cu ea asa daca nu evolueaza si nu cauzeaza vreo problema afara de cum e deja flexia piciorului.
Timp de 11 ani depunerea de calciu a ramas la aceeasi dimensiune, dar de cateva luni se cunoaste o marire a ei, mai pronuntata in exterior, cam de marimea unui ou de gaina.
Acum nu stiu care sa fie cauza acestei schimbari si depunerii dupa 11 ani peste ce era deja, si ce solutie ar fi pt. oprirea calcifierii.
Ma gandesc ca ar putea fi alimentatia, in urma cu un an incepusem sa mananc mai des lactate (branza, smantana, cascaval, iaurt), seminte (nuci, alune, floarea soarelui) si fara carne, iar restul mancarii fara sare.

Ingrijorat ca s-a depus iar si ca poate continua, am decis sa opresc consumul de lactate si in general alimente bogate in calciu (pastrand doar unt).
O alta cauza ma gandesc sa nu fie miscarea si exercitiile la picior, desi sunt moderate si la fel ca si in perioada de 11 ani cand nu s-a mai depus.
Ma nelinisteste si faptul ca nu stiu daca o alimentatie fara lactate (doar unt), si mai bogata in legume, cereale, ulei, otet si sare e o solutie buna.

Intrebarea mea catre dv., daca aveti experienta sau cunostinte medicale desprea aceasta, este: ce ma sfatuiti sa fac, sau ce asi putea face ca sa am certitudinea si efectul ca depunerea de calciu s-a oprit, ori daca exista vreo solutie prin tratament medical, naturist care ar putea chiar reduce din acea depunere de calciu?
Afecteaza, ajuta scoaterea din alimentatie a lactatelor si seminte ca: nuci, alune, soia; si sa mananc mai sarat si cu otet?

Va multumesc pentru atentia acordata.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depunere de calciu la incheietura sold"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Adrienne (acum 13 ani)

Intrebarea este despre, cum sa stopeze depunerea de calciu............

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Csara (acum 13 ani)

Multe dintre legume (mai ales cele cu frunze verzi: broccoli, spanacul, fasolea boabe, mazarea), cerealele dar si anumite tipuri de apa, au continut ridicat de calciu. Nu cred ca ati ales dieta corecta. De asemenea, nu ar fi sanatos sa introduceti mai multa sare in dieta, aceasta consumata in cantitati necorespunzatoare este daunatoare sanatatii. Cel mai bine ar fi sa intrebati un medic nutritionist ce masuri sa luati in cazul dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Csara
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Csara
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionica Porumbel (acum 10 ani)

Şi băiatul meu are tetrapareză în urma unei fracturi cervicale C5-C6. Mă poţi contacta pe adresa de email [email protected].

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.