Clickmed
programare rapida la medic

Stop medicamentelor toxice si contrafacute c***aute pe internet

Disfunctii sexuale masculine
Intrebare postata de Psihosexolog clinician cu 13 ani in urma

STOP medicamentelor pentru dinamica sexuala
care sunt toxice si fara aviz de punere pe piata in Romania

Mecanismul de producere al erectiei are la baza cresterea fluxului sangvin, flux ce se afla sub comanda acetilcolinei, neurotransmitatorul principal al sistemului parasimpatic.Acetilcolina orchestreaza de asemenea, o serie de functii biologice importante in cursul actului sexual, cum sunt ritmul cardiac sau tensiunea arteriala. Toate glandele endocrine si hormonii lor contribuie la potenta si la echilibrul sexual. Tiroida produce un hormon, tiroxina, care controleaza metabolismul. Atunci cand productia de tiroxina este insuficienta (cum se intampla in hipotiroidie), libido-ul scade. Secretia de tiroxina are ca punct de plecare tirozina, un aminoacid, si se produce sub influenta vitaminei B6, C si a colinei.Dar tirozina prezinta si un alt interes pentru libido. Acest aminoacid este utilizat de creier pentru a fabrica neurotransmitatori, dopamina si noradrenalina, implicate in apetitul sexual. Dopamina, faciliteaza mobilizarea functiilor mentale, excitatia, spiritul de initiativa, placerea. Noradrenalina este neurotransmitatorul cel mai important pentru sexualitate, motorul dorintei. Persoanele care au noradrenalina scazuta nu au apetit sexual. Practic, potenta se cuantifica in neurotransmitatori, de aceea, cind vorbim despre dependenta vorbim despre sex si despre droguri. In egala masura! Din pacate, dependenta are unicitate proprie, efectele sale secundare fiind similare, indiferent de stimulul declansator, initial la nivel psihic, apoi manifest fizic, de aceea in terminologia specifica apar termenii de dependenta fizica si dependenta psihica. Ne-am obisnuit sa fim refractari la ideea de *drog*, termenul desemnează orice substanţă (naturală sau artificială) care prin natura sa chimică determină alterarea funcţionării organismului uman, afectarea sistemului nervos, producerea de efcte adverse nocive, iar consumul pe termen lung ducind la toleranta si dependenta. Fiecare drog acţionează asupra unui neurotransmiţător sau receptor la nivelul sinapselor din neuroni, această acţiune ducând în general la efecte adverse pe termen lung. Astfel, in functie de efectul asupra sistemului nervos, drogurile se clasifica in:
a) substante stimulente sau psihoanaleptice, sunt agenti care activeaza, sporesc sau maresc activitatea neuronala. În primul rând ei cauzeaza frisoane, dureri de cap, hipertensiune si batai de inima sporite. Efectele de lunga durata sunt greata, insomnia, pierderea greutatii, convulsii si depresia.
b) substante depresoare sau psiholeptice, sunt sedative care actioneaza asupra sistemului nervos. Relaxarea artificiala si usurarea de la neliniste si stres mintal tinde sa produca dependenta psihologica si renuntarea de la utilizarea lor este problematica.
c) substante perturbatoare (halucinogene) sau psihodisleptice, sunt un grup chimic divers care produce schimbari mintale profunde, cum ar fi euforia, nelinistea, distorsiunea senzoriala, halucinatii vivide, deluzii, paranoie si depresie.
Suplimentele nutritive de crestere a libidoului, respectiv a potentei, existente actualmente pe piata romaneasca, au acelasi mecanism de actiune ca si drogurile, fiind similare gradul de toxicitate, efectele secundare, dezvoltarea tolerantei si dependentei fiind constatate in cele mai multe din cazuri.
Comercializarea acestor produse, considerate suplimente nutritive, sta sub incidenta legii, Ordinul 244 din 2005 reglementind in mod expres *prelucrarea, procesarea şi comercializarea plantelor medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare predozate*. Conform aceluiasi ordin, se specifica:
Art. 2. - (1) Este interzis a se comercializa drept produse prelucrate sau preparate ori parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare, plante care figurează în lista nr. 1, care cuprinde plantele periculoase pentru consumul uman.
Art. 4. - (1) Este interzis a se fabrica sau comercializa produse utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare sub formă predozată, care au în compoziţie una sau mai multe plante care nu sunt prevăzute în listele nr. 2 şi 3, fără o notificare prealabilă la Institutul de Bioresurse Alimentare.
(3) Orice produs ce urmează a fi utilizat ca atare, parţial procesat sau procesat sub formă de suplimente alimentare sub formă predozată, este comercializat numai în baza avizului acordat de Institutul de Bioresurse Alimentare. Avizul este acordat în urma notificării prealabile a produsului. Desi exista aceste prevederi legale, comercializarea acestor produse se face de cele mai multe ori fara ca ele sa aiba avizul necesar, fara ca ele sa fie notificate. Modalitatea de punere a acestora in circuitul comercial utilizind varianta vinzarii on-line, prin intermediul retelei internet, face si mai dificila identificarea exacta a vinzatorului si a producatorului.
Potrivit Art. 7. alin.(1) din Ordinul 244/2005, Supravegherea pe piaţă a produselor care fac obiectul prezentului ordin este realizată în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (7) din Legea plantelor medicinale şi aromatice nr. 491/2003: adica
*Supravegherea pe piaţă pentru plantele medicinale şi aromatice destinate comercializării în stare proaspătă şi procesate se face de către inspectorii Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului şi ai Ministerului Sănătăţii, precum şi de persoanele autorizate din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.*
Art.(5) din legea 491 din 2003 specifica:
*Produsele obţinute prin procesarea plantelor medicinale şi aromatice şi având indicaţii terapeutice se încadrează în categoria medicamentelor şi se autorizează, pentru introducerea pe piaţă, de către Agenţia Naţională a Medicamentului.*
Motivul enumerarii acestor prevederi legale in vigoare este acela de a atrage atentia autoritatilor de control competente, de incalcarea flagranta a acestor prevederi prin comercializarea produselor mai sus mentionate.
Sesizarea organelor in drept este o problema delicata, persoanele care apeleaza la achizitionarea acestor produse, in ciuda efectelor adverse constatate, (unele dintre aceste ducind la internarea in serviciul de urgenta pentru tulburari cardio-respiratorii severe, modificari neurologice, alterarea starii de constienta, dezechilibre metabolice, etc), victima refuzind sa depuna plingere deoarece acest lucru i-ar putea leza intimitatea.
Inclusiv in momentul prezentarii la medic pentru simptomatologia enuntata, pacientii refuza sa dea detalii despre consumul acestor produse, de cele mai multe ori inducind medicul in eroare, fapt care poate duce la ingreunarea punerii unui diagnostic, consecintele in caz de afectiuni cardio-respiratorii fiind dramatice pentru pacient.
Marea majoritate a acestor produse, contin amestecuri de plante, unele dintre ele fiind incluse pe lista nr.1 (plante nocive, improprii consumului uman), altele continind substante incluse pe listele anexa ale Lg.143 din anul 2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri si ale Lg 437 din anul 2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.
Mai mult decit atit, plante existente pe lista nr.1 a Ordinului 244 din 2005, contin substante recunoscute ca fiind psihotrope conform legii 437 din 2005, ceea ce ar presupune includerea acestor plante, acestei liste care le enumera, ca parte componenta a legii 437!!!!!!!!sau a legii 143 conform prevederilor
*art.1, alin a)- substante aflate sub control national - drogurile si precursorii inscrisi in tabelele-anexa nr. I-IV care fac parte integranta din prezenta lege; tabelele pot fi modificate prin hotarire a Guvernului, prin inscrierea unei noi plante sau substante, prin radierea unei plante sau substante ori prin transferarea acestora dintr-un tabel in altul, la propunerea ministrului sanatatii;*

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stop medicamentelor toxice si contrafacute vandute pe internet"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.