Clickmed
programare rapida la medic

Anticonceptionalele si nodulii tiroidieni

Contraceptie
Intrebare postata de ElenaLexa cu 13 ani in urma

Pot lua anticonceptionale daca am probleme cu glanda tiroida,respectiv niste noduli?nu imi afecteaza in vreun fel folosirea lor starea de sanatate?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anticonceptionalele si nodulii tiroidieni"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

marialeea (acum 13 ani)

Draga Elena, pai daca ai noduli tiroidieni e musai sa mergi la endocrinolog pentru a-ti recomanda anticonceptionale! Si numai el poate sti ce e bine sa iei si ce nu, si in spacial ce tip de pastile sa iei! Nu carecumva sa le iei tu singura, ''dupa ureche'' caci, daca ai noduli si implicit probleme cu tiroida nu e de joaca cu hormonii si poti da in alta bazdaganie. Vezi ca nodulii sunt periculosi si pot usor degenera in cancer (mama mea are noduli, si stiu ce vorbesc)! Iar faptul ca ai noduli inseamna, stiu eu, ca tiroida ta nu secreta indeajuns hormoni (deci esti hipotiroidiana), desi sunt si cazuri de hipertiroidism cu noduli pe tiroida.
Tu iei tratament pentru nodulii astia? Mergi des la control la endocrinologie? Faci analize hormonale (TSH, T3, T4)? Daca da, atunci medicul tau endocrinolog iti va spune ce si cum. Si eu am avut probleme cu tiroida acum cativa ani (hipotiroidie), eu am luat Euthyrox si mi s-a si prescris, conform analizelor hormonale si ca parte a tratamentului hormonal, un anticonceptional care mi s-a potrivit ''ca manusa''.
In concluzie, nu iti afecteaza starea de sanatate folosirea anticonceptionalelor atunci cand ele sunt prescrise in urma unor analize hormonale, stai linistita.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de marialeea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de marialeea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
ElenaLexa (acum 13 ani)

Multumesc mult pentru raspuns marialeea.Si eu am urmat tratamentul cu Euthyrox,dar inca nu am mers la control,si deci nu stiu daca am scapat de noduli.Dar acestia pot oricand reaparea p baza de stres.Am mers la medicul ginecolog si mi-a prescris in urma unui control si a unor intrebari de rutina (nicidecum analize hormonale) anticonceptionale Yaz,dar nu sunt deloc sigura daca sa le folosesc sau nu,tinand cont de problemele cu tiroida.Pt a scapa de indoieli voi cere sfatul endocrinologului.El va sti cel mai bine daca sunt bune acestea sau nu.Multumesc inca o data. Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ElenaLexa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ElenaLexa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.