Clickmed
programare rapida la medic

De ce ma respinge copilul raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de speranta11 cu 14 ani in urma

In urma certurilor pe care le am cu sotul meu care mai este si violent si imi vorbeste f urat in prezenta copilului,ba chiar ma si loveste fetita mea in varsta de 4 ani nu ma vorbeste cu mine,si se duce la taica-su vorbeste doar cu el si se joaca cu el,nu inteleg acest comportament al ei desi eu toata ziua sunt cu ea si am grija de ea si ma port frumos cu ea,pe langa faptul ca am certuri cu el mai trebuie sa suport si ca imi intoarce copilul spatele,care sa fie cauza?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "De ce ma respinge copilul"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

silvia (acum 14 ani)

Copilul nu discerne foarte bine intre BINE si Rau. Daca vede ca tata te trateaza urat, probabil considera ca esti vinovata de ceva si ca esti pedepsita pe merit. Mai poate fi vorba si de comportamentul ti[ic animalelor, acela de a tine cu cel mai puternic. Incearca sa nu mai aveti certuri in fata copilului, nu te mai lasa umilita, injosita de un sot tiran. Iti spun din experienta, ia-ti copilul si lasa-l naibii pe ticalos. Nu merita sa traiesti o viata de chin alaturi de el. Copilul nu intelege acum multe, el tine cu tatal pt ca, probabil, el ii face toate mofturile.Nu mai rabda, nu lasa sa-ti treaca tineretea in batai, insulte, jigniri. Iti doresc putere de a lua cea mai buna decizie pt tine si copilul tau.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Paraschivescu Carmen MPsih. Paraschivescu Carmen este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

In alte cuvinte o sa-ti spun si eu ce ti-a spus si Silvia. Intotdeauna trebuie sa gasim problema cu cea mai mare prioritate si sa incercam sa actionam asupra ei. Problema voastra majora acum nu este respingerea copilului ci relatia voastra disfunctionala, faptul ca va certati si ca s-a ajuns la violente. E interesant faptul ca nu ai cerut ajutor pentru a imbunatati relatia cu sotul ci pentru a-ti justifica respingerea copilului, iar asta poate fi interpretata ca resemnare, acceptare, normalizare a comportamentului sotului dar neacceptarea faptului ca propriul copil sa te respinga.
Simplist si de la distanta, fara o observatie atenta si doar pe baza celor povestite de tine, se poate ca fetitei, stind numai cu tine, sa i se faca dor de tata in timpul zilei iar seara sa ii faca placere sa stea si cu tatal.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Paraschivescu Carmen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Paraschivescu Carmen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Miki. MMiki. este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Inteleg ca esti o victima a abuzului verbal si fizic, insa asta nu te scuteste de responsabilitatea pe care o ai fata de copilul tau. Fetita ta de 4 ani nu are de ales, nu poate lua decizii (cu cine si in ce conditii vrea sa creasca); intrebarea pe care ar trebui sa o pui este " de ce accept ca fetita mea sa suporte aceste abuzuri emotionale, si in ce mod o vor afecta ele pe termen lung", si nu "de ce imi intoarce spatele". Chiar daca te porti frumos cu ea, asta nu sterge din mintea ei imaginea mamei injosite si batute de propriul sot.
Sfatul meu este sa cauti ajutor, nu doar pentru tine ci si pentru copilul tau: exista si in Romania ONG-uri (organizatii non-guvernamentale) care iti pot oferi ajutor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Miki.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Miki.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
floredana (acum 14 ani)

incearca sa vorbesti mai mult cu ea,e prea mica sa te inteleaga dar poate ea te vede pe tine vinovata cand te certi cu el

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Corina (acum 13 ani)

Parerea mea este ca fetitei ii este frica de tatal ei. Comportamentul lui fata de tine a speriat-o foarte tare si te "reneaga" sperand astfel ca nu va avea si ea parte de tratamentul aplicat tie. Este de partea lui din cauza instinctului de aparare, gandindu-se ca daca el vede ca ea "nu iti da dreptate", el nu se va purta niciodata urat cu ea. Un lucru este sigur. Certurile voastre, cu atat mai mult cu cat sunt violente, vor marca fetita pentru intreaga sa viata. Candva, in viitor, poate chiar fara ca ea sa-si dea seama, va avea mult de suferit din cauza lor. Discuta acest lucru cu el si daca nu se schimba.......gandeste-te la fata ta.
Iti doresc numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.