Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa imi schimb programul de somn? raspuns medic

Stresul si sindromul de oboseala cronica
Intrebare postata de Nefertiti cu 14 ani in urma

Am o mare problema in ceea ce priveste programul de somn.de 3 luni ma culc tarziu noaptea,eu si sora mea,suntem studente si mai stam pe internet,ne uitam la tv,si ne culcam in fiecare seara pe la 2-3 noaptea,uneori chiar si 4 si a doua zi ne trezim la amiaza(12-1).vreau sa imi schimb acest program,mi-e frica sa nu ma imbolnavesc,simt o oboseala la nivelul muschilor,nu am pofta de mancare,nu am chef de nimic,asta din cauza ca nu am un orar de dormit bun,ma simt obosita psihic. Am incercat de multe ori sa imi schimb orarul,dar nu reusesc pt ca nu am somn la 11-12 cand vreau sa ma bag in pat,ma chinui sa adorm si tot la 2-3 adorm.m-am saturat. chiar nu stiu ce sa fac..

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa imi schimb programul de somn?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

lavren (acum 14 ani)

Programul de somn se poate schimba cu foarte multa vointa si nu imediat.Intrati in pat la ora 22 si ganditi-va la ce va face placere! Va fi bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lavren
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lavren
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
chik_ (acum 14 ani)

prin asta am trecut si eu(sunt student la medicina)..intr-o dimineata m-am trezit la 7 desi ma culcasem la 3 noaptea..seara am adormit mai greu pt ca eram obosit dar la 12 sforaiam..si asa am procedat timp de o saptamana(cu mici exceptii) dar in general ma trezesc la 7 dimineata mai mereu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de chik_
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de chik_
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Paraschivescu Carmen MPsih. Paraschivescu Carmen este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Incercati ca, indiferent de ora la care va culcati, dimineata sa va treziti la o ora considerata acceptabila, 7-8. In cursul zilei organizati-va activitatile astfel incit sa le imbinati pe cele statice (invatat, internet) cu cele active (sport, plimbari in are liber, treburi casnice - de ce nu?!). Seara creati-va un ritual care sa va duca cu gindul la odihna, cititi sau vedeti un film (non-violent), o baie calda, o masa usoara luata cu cel putin 2 ore inainte de culcare, dormitorul separat pe cit se poate de camera de lucru si indepartate toate sursele care pot tulbura somnul, surse de lumina sau de zgomot. O sa fie poate mai greu la inceput sa va treziti diminetile devreme, dar faceti efortul, curind o sa vedeti ca se regleaza si ora de culcare pentru ca organismul isi cere drepturile lui la cele 7-8 ore de somn zilnic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Paraschivescu Carmen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Paraschivescu Carmen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.