Clickmed
programare rapida la medic

Ruptura tendon achilian

Oase si articulatii
Intrebare postata de tulic cu 14 ani in urma

Buna ziua Va spun pe scurt cazul meu in 23 noiembrie la urgenta si pe sectie ortopedie diagnostic ruptura impartiala tendon achilian nu am facut raze am stat pina in 12 ian. in ghips am facut injectii cu clexan 21buc iar apoi la control mi sa spuns ca am facut o trobofleblita am primit 14 injectii cu clexane sc si unguent antiflebitic ,urmez si kinetoterapie .Mentionez ca am 90 zile de concediu medical intrebarea mea este cit dureaza recuperarea eu a un servici care solicita piciorul 8 ore in picioare ,pe banda la norma.Piciorul este tot umflat si nu si-a dat drumul tendonul .Va rog niste sfaturi (trebuia operatie?)Va multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ruptura tendon achilian"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Marius Uscatu (acum 14 ani)

Buna ziua!
Problemele sunt diferite in cazul D-voastra:
- nu exista diagnosticul de ruptura partiala. Ruptura este fie totala, fie nu exista (ati scris gresit "impartiala", dar am inteles ca va refereati la o ruptura partiala).
- recuperarea, in cazul tratamentului ortopedic (imobilizarea gipsata) dureaza circa 2-4 luni in cazul in care lucrati cu un kineto-terapeut si 6-12 luni daca lucrati singur pentru recuperare.
- prezenta trombozei venoase profunde ("tromboflebita") necesita un tratament prelungit anticoagulant, minim 6-12 luni.
- daca nu recuperati corect, exista fie riscul ankilozei gleznei, fie riscul de re-ruptura a tendonului.
Nu trebuie sa neglijati nici una dintre aceste probleme mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Tulic (acum 14 ani)

va multumesc ptr. sfaturi imi spuneti daca la ecografie articulara se vede ruptura de tendon (posibil sa nu fi fost rupt tendonul?)Am primit inca (la cela 90)30 zile concediu medical tratament cu trombostop .Sa nu exista anchiloza gleznei este bine de facut esvt,are efecte asupra gleznei am 3 fracturi mai vechi de 10 ani ,am facut handbal de performanta.Multumesc anticipat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andrei (acum 14 ani)

Buna seara va am si eu o intrebare la dumneavoastra tot in legatura cu tendoanele dar la antebrat mai exact la cotul tenismenului din cate am citit si m-am informat asa se numeste vreau sa-mi dati si mie un raspuns daca se poate am fost la sala prima data 2 luni iar apoi mi-a aparut o durere in ambele antebrate,durerea radiind de la cot spre palma am facut pauza o luna din ce m-am interesat pe forumuri iar apoi m-am reapucat de sala si durerile au reinceput sa apara am facut un tratament cu diclofenac crema si pastile iar apoi si cu fastum gel deocamdata nu mai simt durere dar am ramas cu o usoara amorteala la degetetul mic si mijlociu al mainii stangi nu este foarte accentuata vreau sa va intreb daca pot sa mai merg la sala pentru ca am o teama foarte mare sa nu revina durerile mentionez ca am acumulat de aceasta data 2 luni si jumatate de pauza astept un raspuns despre ce ar trebuii sa fac daca sa merg la sala sau sa mai continui pauza sau un tratament ceva astept cu nerabdare sfatul dumneavoastra va multumesc anticipat

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Marius33 (acum 11 luni)

Imi pare rau sa-ti spun,am un prieten cu poveste apropiata ,insa nu poate muncii nicaieri unde se sta in picioare,

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Marius33
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Marius33
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.