Clickmed
programare rapida la medic

Alcoolul raspuns medic

Alcoolism
Intrebare postata de cu 14 ani in urma

Buna ziua,

De peste 5 ani, sotul meu consuma dimineata un pahar de wischisi o cafea,la amiaza alt pahar de wischi, dupa mancare o bere sau un pahar de vin, seara 1,5 l de bere. Bautura este si motivul, cred, pentru pierderea apetitului alimentar, scaderea inexplicabil in greutate, indepartarea de familie si prieteni, si pentru atitudinea astila si violenta.

Ar dori sa se lase, dar nu poate, mi-a marturisit mie...ca sotie ca nu poate. Am sperat ca va veni cu mine la biserica, dar ceva il retine. Are un comportament foarte agresiv, mai ales la sfarsit de saptamana, cand e liber, si bea foarte mult parca ar vrea sa evadeze. Este foarte agresiv si nu ce sa zic, se face ca uita sau chiar uita ce face cand iese din betie, dupa care ii pare rau... dar eu nu stiu ce sa mai fac

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Alcoolul"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic de garda MMedic de garda este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Stimata doamna,
Din ce imi spuneti despre sotul dvs. inteleg ca este intr-un stadiu avansat de dependenta, o situatia foarte grava sau nu disperanta. De asemenea, inteleg ca si viata dvs. alaturi de sotul dvs. este foarte grea. Lucru la fel de graz, dar eu sper ca nici acest lucru sa nu fie motiv de disperare.

Modul in care ati vorbit despre aceste probleme dar si despre relatia dvs. ma face sa cred ca tocmai relatia este un punct solid de la care se poate construi o punte spre o viata mai buna.


Sfatul meu - reamintitii tot timpul ca sunteti alaturi de el "la bine si la rau" cum se zice si ca poate conta pe tine ca sa-si rezolve problema cu bautura.

De asemenea, ii puteti spune ca singurul care poate face o schimbare in bine este el: dependenta de alcool nu es5te nicio boala rusinoasa, niciun pacat/infractiune pentru care sa fie condamnat pe viata. Insa, este o problema foarte serioasa care trebuie tratata cu efort si perseverenta.

Primul drum cred ca trebuie sa-l faca la un medic (generalist sau medic de familie) care sa-i evalauze starea generala de sanatate si apoi sa-l trimit la niste specialisti pe probleme de dependenta (medic, psiholog).

In acelasi timp sunt lucruri de care trebuie sa va ingrijiti, pentru binele dvs, si nume: liniste, odihna, lucruri mai mici sau mai mari pe care le faceti cu placere in fiecare zi. si dvs. sunteti om, aveti o viata, si necesitatile dvs. Aceste nevoi sunt la fel de importante ca ale sotului. Sfatul meu este ca in aceasta perioada sa aveti grija de dvs. mai mult ca oricand ca sa puteti ajunge impreuna sa duceti la capat aceasta problema, care va necajeste acum.


Sper ca sfaturile mele sa va fie de folos. Daca mai aveti nevoie de ceva va invit sa imi scrieti.

Va doresc numai bine dvs. si sotului dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic de garda
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic de garda
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Alcoolism.

Inscrie-te aici!
Advertisement
maria (acum 14 ani)

sotul meu are probleme cu alcoolul,de cam doi ani de zile,si nu mai stiu ce sa fac,tot spune ca se lasa de bautura cite-o zi doua,si iar o ia de la capat.
va-s ruga sa-mi dati un sfat ca nu mai rezit,spunetim ce sa pot saii dau ca sa renunte la acest viciu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.