Clickmed
programare rapida la medic

Psihologia copilului

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de mihai477 cu 15 ani in urma

Buna ziua ! am si eu o pb mare ( dupa parerea mea ). de o saptamana fetita mea in varsta de 4 ani si 3 luni imi plange la gradinita motic***a ca ii este dor de mami ( mine). Pana acum ii placea f mult la gradinita( cand a venit vacanta a zis ca de ce trebuia sa vina si vacanta asta ). Am incercat sa aflu de la ea ce s-a intamplat si cu geutate mi-a povestit ca intr-o zi d-na educatoare a tipat la ea ca nu a fost cuminte . am incercat sa-i spun ca se mai intampla ca nu trebuie sa fie suparata pe chestia asta, ca si eu mai tip la ea din greseala, dar d-na cu 30 de copii in clasa ...Si in permanenta imi zice daca facem o tema ca ce vazice d-na, ca daca ma cearta d-na...Am ajuns la gradinita sa discut si cu d-na neputand sa-i povestesc incidentul, mi-a zis ca este mai sensibila si nu se prea joaca cu copii decat cu vreo 2 fetite si ca dansa banuieste ca este un sentiment de neputinta in fata noutatilor ( ca at cand vede ca deseneaza pe cineva i se pare ca deseneaza mai frumos ). Multumesc mult ! o zi buna !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Psihologia copilului"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

liliana135 (acum 15 ani)

buna ziua . daca fetita ta nu a plins de la inceput la gradinita inseamna ca sa intimplat ceva.din spusele tale fetita este stresata de ce o sa zica doamna.nu neaparat ca este un sentiment de neputinta sau ca este izolata.doamnele educatoare bune din pacate sunt foarte rare.incearca sa o incurajezi pe fetita ta sa-i spui ca si pe ceilalti copii ii cearta cind nu sunt cuminti,sa o faci sa aiba incredere in ea iar doamnei educatoare daca ai putea sa ii explici frumos caci daca a observat ca fetita este mai sensibila atunci de ce zbiara la ea? cu atentie si rabdare o sa treceti peste asta

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de liliana135
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de liliana135
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
ioana27138173 (acum 14 ani)

buna ziua.la fel sa intamplat si cu basietelul meu cand era la gradinita cu program prelungit.la inceputera bucuros.intro zi a spus k nu vrea sa mai mearga k i obliga sa manance tot.am mers,am discutat dar doamnele,f dragute au spus k liviu e mai incet si mai timid si i se pare lui.intro zi amuitat sa-i las gentuta si am intrat in clasa sa anunt.iar in clasa doamna statea cu batul in mana si tipa.de a doua zi mi-amretras copilul,l-ammutat la alta gradinita unde bineinteles a vrut sa mearga.rugati educatoarea,daca aveti timp,sa asistati o zi la ore pt a vedea d-voastra comportamentul ingerasului.multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ioana27138173
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ioana27138173
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
claudia279142913 (acum 14 ani)

intereseazate la ceilalti parinti vizavi d comportamentul educatoarei ,daca au mai existat in antecedentele ei asemenea cazuri in care copii sa aibe astfel de reactii,intereseazate la conducerea gradinitei,iar daca reiese ca nu mai exista copilul tau trebuie vazut de un psiholog pt ca ar putea fi vorba despre probleme de adaptare la nou.Stai alaturi de ea mai mult si supune-o unor situatii noi pt a-i putea analiza comportamentul astfel iti vei da singura seama si impreuna cu o persoana caificata vei putea depasi momentul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de claudia279142913
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de claudia279142913
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Menekse. (acum 14 ani)

M-am confruntat si eu cu problema asta. Baietelul meu are 4 ani si 7 luni si merge la o gradinita cu program prelungit. La inceput i-a placut f mult, iar dupa o vreme a inceput in fiecare dimineata sa planga inca de acasa ca nu vrea sa mearga, iar la gradinita era o intreaga tragedie. Cand il intrebam spunea ca il bate unul din copii si ca nu vrea sa manance ciorba ca nu-i place . Am rugat educatoarele sa ma ajute in sensul asta, sa vorbeasca cu parintii copilului respectiv si sa nu-i mai dea ciorba la pranz daca nu vrea. Am vorbit si eu cu baietelul in cauza, si l-am rugat sa nu-l mai loveasca pt ca o sa ma supar pe el. Lucrurile s-au schimbat, iar acum nu mai plange, ba dimpotriva s-a imprietenit cu acel copil si mananca si ciorba mai mereu.
Ideea e ca trebuie sa cauti adevarata cauza a problemei, pentru ca asa imi ziceau si mie educatoarele la inceput ca de dorul meu plange, ca muncesc mult si ca il duce si il ia sotul de la gradinita, eu doar rareori ajung la gradi. Dar de fapt alta era cauza.
Sper sa te ajute sfatul meu de a sta de vorba cu copilul si a il determina sa-ti spuna adevaratul motiv pentru care nu vrea la gradi.
Succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Menekse.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Menekse.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.