Clickmed
programare rapida la medic

Tuberculoza

Boli respiratorii Tuberculoza seronegativ
Intrebare postata de Daniela449 cu 15 ani in urma

Buna ziua!Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa vorbesc sau macar sa pronunt cuvantul tuberculoza mai ales legat de cineva drag...In septembrie 2008 prietenul meu a inceput sa se simta rau,tusea,avea febra,dureri in spate...Noi am crezut ca este o raceala si a luat tratament pentru asa ceva...Apoi era din ce in ce mai rau,transpira foarte rau seara si il schimbam de 3 ori pe noapte de tricou...intre timp crezand ca este racit i s-a prescris o reteta cu augmentin la 6 ore si niste pastile pentru gat...insa pe masura ce le lua ii era mult mai rau.Si doctora i-a dat o trimitere sa isi faca o radiografie la plamani(a fost la Municipal).Acolo i s-a spus ca este cam grav si ca acolo nu au un pneumolog bun si l-au trimis la filaret.De la filaret l-au trimis la kogalniceanu si intr-un final i s-a spus ca este suspect de tbc ac***a plamanul stang cam bolnav.Si l-au trimis sa se interneze la spitalul Tunari.Acolo intr-adevar i s-a spus ca are tbc si i s-a dat un tratament cu pirazinamida,isoniazida,etambutol,ranitidina si inca ceva.Dupa 3 saptamani de tratament i s-a refacut analiza la sputa timp de 3 zile si i-a iesit negativ .Dar el continua sa fac febra,cam 37.2 sau cu cateva grade in plus in fiecare seara.Si doctora care il trata i-a trimis la Filaret sputa data la internare pentru analize amanuntite.Cert este ca analiza aceea a durat vreo luna si a primit raspunsul pe 7 ianuarie spunandu-i ca dintre toate medicamentele doar pirazinamida isi facea efectul.El se simtea bine,luase in greutate 4kg nu mai tusea decat foarte rar,de 3 ori pe zi sa zic.Si l-au trimis la filaret.Aici este la doctorul Victor Spanu la sectia MDR-TB si i s-a prescris a 2a linie de medicamente cum ar venii.Dar doctorul Spanu a venit doar pe data de 9 la el cand s-a internat si de atunci nu venise deloc.Bineinteles ca vroiam si noi sa stim ce se intampla,ce diagnostic are si am tot intrebat asistentele dar acestea nu stiau nimic.Prietenul meu de asemenea intreba zilnic de dansul dar nu stia nimeni nimik.Apoi am vazut ieri ca i s-au scris rezultatele analizelor facute la internare si scria ca este poziztiv cu 1 dar din cate am inteles se declara pozitiv incepand de la 3 deci el este bine ca la 0 ar fii negativ(din spusele asistentelor).Si astazi doctorul a venit foarte suparat la el in salon dandu-i de inteles ca este foarte ofensat pentru ca intrebam tot timpul asistentele cand vine la vizita si i-a spus prietenului meu ca tratamentul actual doar 2 pastile isi fac efectul ca la celelalte este rezistent si ca abia in martie vor avea alte pastile si vor mai vedea atunci ce si cum...pai si noi ce facem pana atunci?asteptam sa se agraveze?Nu este posibil asa ceva.Am inteles ca mai exista si varianta operatiei si as vrea sa stiu ce se poate face in cazul lui mai ales ca dupa discutia cu doctorul el este cu moralul la pamant.Va rog ajutati-ma cu un raspuns.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tuberculoza"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (55)

carmen658 (acum 15 ani)

Buna,
Parerea mea ar fi sa mergeti la medicul de familie daca aveti, daca nu, schimbati medicul. Medicul va dispune trimiterea dumneavoastra pentru examinari la ftiziopneumolog. Numai specialistul poate prescrie un tratament adecvat. Un tratament precoce este sansa dumneavoastra de a va vindeca. Asa ca nu mai stati pe ganduri si mergeti la doctor. Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de carmen658
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de carmen658
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Daniela449 (acum 15 ani)

El este in spital acum...deci are doctor de specialitate dar el i-a vorbit astazi ca si cum i-ar taia craca de sub picioare...si vroiam sa stiu cum se poate sa i se dea un tratament din care doar 2 pastile isi fac efectul...nu te poti juca asa usor cu viatza unui om...mai ales ca are doar 23 ani!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Daniela449
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Daniela449
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carmen658 (acum 15 ani)

Am ramas cu gura cascata la ceea ce-mi spui. Intradevar, nu este posibil asa ceva. Incearca tu sa stai de vorba cu acest medic sa vezi ce diagnostic i-a dat. TUBERCULOZA - este ceva foarte grav si cele doua pastile nu cred ca l-ar face sanatos. Iti doresc multa sanatate si sa ne tii la curent.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de carmen658
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de carmen658
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lucia99 (acum 15 ani)

Buna Danutza,
eu sunt Flori, faratele meu are 30 de ani si are TBC chimiorezistent, ceea ce am aflat acum 2 luni de unde el a fost internat in iulie si a facut tratament in spital 2 luni i s-a dat tratament acasa.
In fine ce vreu sa spun este ca tot timpul cat a fost in spital, nu i-a disparut febra si nici tusea, este adevarat ca s-au diminuat dar nu au disparut.
Dupa aceste 3 luni am primit un rezultat de la o cultura cum ca este rezistent la 2 medicamente.
Printr-un medic adica o cunostinta am fost trimisi la spitalul filaret la o d-na doctor care cred ca avea prea multe responsabilitati si nu mai are chef de pacienti, drept pt care ne-a vorbit foarte dur si fara nici o consideratie fata de pacientul aflat in fata dansei, dupa cum se stie , acesti bolnavi au moralul la pamant din cauza lungului tratament. De altfel orice om atunci cand nu se simte bine si nu mai poate fi cum a fost inainte este demoralizat, dar un tanar cum sunt multi in aceasta situatie. Din putinele mele cunostinte medicale, stiu ca un medic trebuie sa stie sa fie si un bun psiholog nu sa te puna la pamant si sa-ti spuna ca nu te primeste in sectia lui. Daca ar fi fost dupa aceasta d-na doctor ar fi trebuit toata familia sa fim morti si ingropati la acest moment.
RUSINE DOAMNA.
Am sa fac public si numele dumneavoastra.
Am plecat din acel cabinet demoralizata total eu care nu am TBC dar acest tanar pt care statul acorda tratament gratuit va inchipuiti cum a plecat?
Au urmat saptamani pt a finaliza toate hartiile in vederea internarii la MDR-TB dar pt ca esta foarte scump si se dau foarte greu aprobari sa ajungi acolo, acum suntem tot la filaret, cu speranta ca va raspunde la tratament corespunzator.
Ce sa-ti zic curaj.
Nu va dati batuti.
Cu respect si speranta ca toate vor fi bune, iti doresc numai bine.
Flori

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lucia99
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lucia99
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mariana49118839 (acum 15 ani)

Buna
In luna iunie 2007 sotul meua inceput s se simta rau,avea febra si senzatia ca il doare in gat.nu mai manca aproape nimic si a scazut de la 90 la 70 de kg.(la 1,90 inaltime era de speriat).a trebuit sa trecem de cateva ori pe la servicile d urgente dar pana a urma au descoperit ca e TBC.a stat in spital 3 zile dpa care l-au trimis acasa sa continue tratamentul cu CEMIDON.la o luna au vazut ca virusul e rezistent la unul din cele trei antibotice care le contine medicamentul si au schimbat trat.cu RIFINAH SI MYAMBUTOL.dupa 2 saptamani a inceput deja sa ia in greutate,manca foarte bine si totul a decurs perfect.a facut radiografii periodice dar totul ambulator.dar tratamantul a durat 1 an.pt. un virus TBC normal ne-au zis ca tratamntul e de 9 luni.medicamentele sunt spaniole dar un farmacist poate sa iti spuna denumirile romanesti.si eu la inceput m-am speriat. dar pneumologul mi-a explicat ca e boala in ziua de azi e simplu de tratat,nu mai e ceva de speriat.e adevarat ca si eu si fiica mea am facu testul. a iesit negativ dar preventiv am luat si noi CEMIDON timp de 3 luni.daca acest medic se crede vreun zeu si e greu de abordat,cred ca ar trebui sa mergeti la un altul care sa stie trata cu un pacient.cu siguranta sunt multi care fac aceastameserie din placere si sunt "umani".multa sanatate si mi-ar placea sa aflu cum mai decurg lucrurile.sper sa te fi putut ajuta macar putin.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mariana49118839
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mariana49118839
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lucia99 (acum 15 ani)

Buna,
Va rog din suflet sa-mi spuneti ce teste trebuiesc facute de restul familiei ac***a in vedere ca fratele meu are TBC.
Am intrebat mai multi medici si mi-_au zis ca doar X_RAY altceva nimic, dar eu nu pot sa cred ca nu exsista si alte analize pt a depista daca restul familiei a fost afectata si ce tratament trebuie sa luam, mai ales ca mama are si ciroza.
Multumesc din suflet si ma bucur ca ati reusit!
Poate imi spuneti si mie numele medicului d-voastra.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de lucia99
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de lucia99
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela289127934 (acum 15 ani)

domnisoara ,prin doctori te vindeci foarte greu de tuberculoza , daka doriti un tratament naturist bazat pe oua de prepelita si o substanta facuta din propolis si alte plante medicinale ma puteti contacta la 0727947436 , in 2 ani de zile de cand am invatat acest tratament am vindecat peste 40 de persoane

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mihaela289127934
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mihaela289127934
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela289127934 (acum 15 ani)

va pot ajuta prin tratament naturist cu oua de prepelita si o substanta facuta din propolis si alte plante medicinale , pentru mai multe informatii puteti suna la 0727947436

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mihaela289127934
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mihaela289127934
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adithzu (acum 13 ani)

ar trebui sa te gandesti mai mult la ceea ce spui naparka de om !! eu personal am avut TBC-MDR si iti garantez ca dc nu luam tratamentul 21 de LUNI era iarba pe mine cat casa ! dar sti cume ... apa aerul si fraierul si apropo vb asta apartine doctorului care ma salvat ! asa ca nu mai vide iluzii unor oameni disperati ca te vede nenea ala mare de sus..dati-ar si tie un pui mic de TBC-MDR asta k sa nu te mai joci cu destinele oamenilor LOAZA !!CU RESPECT .. FRATILOR LUATIVA TRATAMENTUL ALOPAT SI VETI AVEA O SANSA .. ALTFEL......!!!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anca (acum 12 ani)

Numai cine nu stie ce inseamna Tb-MDR vb ! :-(( luati tratam alopat nu cel naturist, asta e o alegere , daca vreti , in paralel. Aceasta boala nu se vindeca pe cale naturista...nu este o simpla reaceala... Are dreptate adithzu ca daca nu era dl dr.Spanu era iarba cat casa!!
Respectati indicatiile doctorului si va veti face bn! mult succes si sanatate multa!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vlad76129442 (acum 15 ani)

draga mea cauta in sibiu pe doamna doctor danciu lavinia este un doctor excelent pe mine m-a salvat de tuberculoza in 3 luni dar apoi am continuat tratamentul un an.
danciu lavinia spitalul de boli contagioase strada morilor sibiu.multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Vlad76129442
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Vlad76129442
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
liliana simona (acum 13 ani)

Draga mea ceea ce spui tu este f. grav,cu doua tablete pe zi nu o sa se vindece niciodata,ba dimpotriva .Cu tuberculoza nu este de glumit.Eu am avut TBCacum 4 ani si luam 22 de tablete de doua ori pe zi la o greutate de 45 de kg timp de 6 luni.Incearca sa gasesti un alt medic la un spital pneumologic in cazul in care aveti asa ceva la voi in oras,Incearca sa alternezi si cu ceva naturist dar sa nu abandoneze medicatia.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mia (acum 13 ani)

Eu am 26 de ani si acum 4 luni am descoperit ca am tbc.Aceleasi simptome le aveam si eu febra,transpiratii,lipsa poftei de mancare,scadere in greutate.Am stat 1 luna internata in spital la filaret iar acum sunt sub tratament acasa mai am 2 luni si termin.Eu am fost internata la sectia 5 si vreau sa va spun ca aici toata lumea s-a purtat exemplar de la asistente,infirmiere si pana la medicii.Eu am fost la doamna dr. Stoicescu Ileana un om minunat care isi da tot interesul pentru pacientii sai,venea la vizita in fiecare zi sa vada cum ne simtim,cum raspundem la tratament.Acum dupa 4 luni de tratament ma simt foarte bine m-am ingrasat 4 kg si totul merge foarte bine.Tbc este intradevar o boala grea dar totodata o boala de care putem scapa daca ne tratam corespunzator si daca ascultam sfaturile medicului specialist pana la capat.Multa Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ioana (acum 13 ani)

buna,
in urma cu aproape 3 luni jumate am inceput sa fac temperatura, sa transpir , sa am frisoane si pofta de mancare imi disparuse de tot..Dupa care a inceput si tusea combinata cu durere toracice...am ajuns la urgente.La 1 noaptea diagnosticul imi facea ca sangele sa circule cu mai multa putere in vene....TBC cu caverna in plamanul stang...La numai 21 de ani, m-am simtit neputincioasa, nu intelegeam de ce mi se intampla tocmai mie toate astea....In spital am trecut prin clipe teribile la o luna dupa ce am inceput tratamentul...M-am simtit fff rau timp de 10 zile:dureri de cap ingrozitoare, ameteli, stari de greata si chiar voma...Dupa 14 perfuzzii cu hidrocortizon, B1, B2, 50 tablete Magne B6 am reusit sa stau din nou in picioare...Dar asta nu a insemnat ca m-am simtit bine.Abia dupa ce m-am extenat am inceput sa ma simt mai bine.Din cand in cand mai am ameteli si stari de voma..Acum ma confrunt cu o odioasa eruptie pe frunte , mi s-a explicat ca este o reactie adversa la izoniazida...Ma deprima, nu ma mai pot privi in oglinda,dar ma incapatanez sa rezist pana la capat.Peste 2 zile fac 3 luni de tratament..
Doamne ajuta si multa sanatate va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adithzu (acum 13 ani)

draga ioana rezista cu stoicism pt k ti se va reduce tratamentul la 3 din 7 si o sa iti fie mult mai usor ! dc te consoleaza eu am luat 21 de luni pt ca ma gasit chimiorezistent asa ca atunci cand iti este mai greu gandestete la mine ! succes si multa sanatate !doamne ajuta !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alexandru (acum 13 ani)

buna la 20 ani mam imbolnavit de tbc ji am luat pastilele 6 luni .Dupa 6 luni de tratament ma gasit rezisten la sinerdol si hidrazida .si mau trimis la bisericani jud neamt .in prezent am 5 luni de cand sun internat acolo ji sper sa trec ji peste asta .Tratamentul e greu de suportat ji de lunga durata .Aveti grija de voi sa nu ajungeti niciodata bolnavi de tbc mdr .Multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
RAZVAN (acum 13 ani)

BUNA, MA NUMESC RAZVAN,AM 20 DE ANI SI AS VREA SA VA SPUN CA DE O SAPTAMANA AM DEPISTAT SI EU CA AM TBC...VA DATZI SEAMA O VESTE GROAZNICA...A INCEPUT PRINTR-O TUSE USOARA DUPA CARE AM SCUIPAT SANGE...A INCEPUT HEMORAGIA SI TIMP DE 4 ORE NU MA PUTEAM OPRII,AJUNSESEM LA SPITAL IN ACEST TIMP SI ASISTENTELE SE UITAU LA ME CA LA MASINI STRAINE...MI-AU IESIT TOATE ANALIZELE BUNE DAR DOCT ZICEA CA CEVA NU E IN CLAR SI MA TRIMIS LA SANOTIM TIMISOARA UNDE MI-A IESIT REZULTATUL PROST CA AM TBC...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mya (acum 13 ani)

nu conteaza ceea ce spui de dr.el trebuie sa stea acolo si sa inghita tot ceea ce i se da!e oribil am fost acolo si am luat timp de 24 de luni medicamente,crede-ma este singura sectie din tara care il poate salva.multi incep dar putini au puterea sa reziste pana la final.salut pe aceasta cale halatele albe de la mdr!cei mai cinstiti si corecti.....cinste lor dar mai ales sanatate.bafta1

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adithzu (acum 13 ani)

ai dreptate mya, si eu am avut ''placerea'' sa stau 6 luni internat la mdr la doctorul SPANU care intradevar este un om mai sever dar o somitate in meseria lui .singura sansa de vindecare este sa luati medicamentele atata timp cat vi se spune ,eu am luat 21 de luni si m-am si operat, apropo am facut numai putin de 350 de kanamicine injectabile ,cum spunea si mya trebuie foarte multa tarie de caracter pt. a duce la bun sfarsit tratamentul dar merita !! daca aveti intrebari va raspund cu cea mai mare placere !!sanatate multa tuturor !!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sabrina_m (acum 12 ani)

Buna, mesajul tau, adithzu, m-a incurajat putin si de aceea te si contactez. Sora mea a fost diagnosticata cu tbc-mdr si dupa apropape 6 luni de cand i-a iesit supta negativa, luna aceasta a primit un rezultat neplacut: pozitiv din nou. Va merge la Bucuresti, ea este sub supravegherea dnei Popa, sa faca alte analize si sa vada ce nu este in regula in linia de medicamente (a avut multe rezistente). Ce poti sa-mi spui de operatie? care sunt urmarile dupa? scade riscul de recidiva sau te refaci mai repede? poate poti sa-mi dai mai multe detalii atat despre operatie cat si despre cum ai tolerat tu tratamentul si cum a decurs vindecarea ta. Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sabrina_m
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sabrina_m
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Am o intrebare legata de tuberculoza, daca ma poate ajuta cineva. Tatal meu are TBC de ceva timp, este foarte secretos in ceea ce priveste boala lui si evolutia acesteia.Face ceva tratament insa de...

Intrebare postata acum 15 ani in Boli respiratorii.

De aproximativ o luna si jumatate urmez tratament pentru tuberculoza si as vrea sa stiu in ce masura ar putea afecta acesta o posibila sarcina. Se poate duce o sarcina pana la capat fara a exista...

Intrebare postata acum 15 ani in Boli respiratorii.

Buna,sunt purtatoare al virusului TBC si asi vrea sa stiu mai multe despre aceasta boala si cum se manifesta si unde asi putea sa fac imi fac analize de specialitate avand in vedere ca am facut mai...

Intrebare postata acum 16 ani in Boli respiratorii.

dupa terminarea tratamentului dupa 6luni se poate merge la mare.daca nu ,unde

Intrebare postata acum 16 ani in Boli respiratorii.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.