Rulourile de dovlecel copt, cu branza degresata, sunt un aperitiv excelent si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de dislipidemie.
Fiecare portie furnizeaza din plin fibre, proteine si grasimi mononesaturate, recomandate in aceasta afectiune.
Ingrediente
3 dovlecei, taiati pe lungime in felii potrivite ca grosime
1 lingura ulei de masline
1 praf de sare
2 lingurite de piper
50 de grame branza de capra degresata (telemea)
1 lingura patrunjel tocat fin
1 jumatate de lingurita suc proaspat de lamaie
60 de grame baby spanac
5-6 frunze de busuioc proaspat, tocate marunt
Mod de preparare
Preincalziti gratarul la foc mediu.
Ungeti feliile de dovlecel cu ulei de masline si asezonati-le cu sare si piper.
Preparati-le pe gratar cate 4 minute pe fiecare parte (puteti efectua aceasta operatiune cu o zi inainte, pastrand dovlecelul copt la frigider).
Intr-un bol mic, amestecati branza de capra zdrobita, patrunjelul si sucul de lamaie.
Puneti cate o jumatate de lingurita din aceasta compozitie aproape de marginea feliilor coapte de dovlecel, presarati deasupra busuioc si cate o frunza spanac, apoi rulati.