Lintea (lens culinaris)
Lintea infloreste din luna mai pana in luna iulie. In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele.
Lintea contine fibre, proteine, amidon, glucide, lipide, calciu, sodiu, magneziu, mangan, fosfor, fier, vitamina a, vitamina b, vitamina c.
Planta are calitati galactogene, tonice. Este utilizata in gastronomie, intrand in componenta preparatelor culinare.
Uz intern:
- convalescenta, stimularea lactatiei, dispepsie, efort intelectual, astenie, boli hepatie, anemie feripriva, afectiuni gastrointestinale, hipercolesterolemie, boli cardiace - sub forma de fiertura, faina.
Uz extern:
- abcese, plagi - sub forma de cataplasma.
Contraindicatii:
- Consumul de linte nu se recomanda in cazul bolilor de rinichi.
Citeste si
Arhiva-
Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta ca o noua multipla campioana se alatura primului program de testare genetica gratuita pentru copiii recent diagnosticati cu cancer, #SperantaNuMoareDeCancer, in calitate de Ambasador al...citeste mai mult
-
Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara
Tiroidectomia reprezinta indepartarea chirurgicala a glandei tiroide. Tiroida este o glanda endocrina in forma literei H, formata din doi lobi uniti de un istm, situata in partea anterioara a gatului, pe trahee, care secreta doi hormoni, tiroxina (T4) si triiodotironina...citeste mai mult
-
De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor
Inima unei femei arata la fel ca cea a unui barbat, dar exista totusi diferente semnificative. De exemplu, inima unei femei este de obicei mai mica, la fel ca unele dintre camerele sale interioare; peretii care impart unele dintre aceste camere sunt mai subtiri; inima...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter