Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
25 de ani de DENT ESTET in Romania
Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult
-
Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer
MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, anunta ca o noua multipla campioana se alatura primului program de testare genetica gratuita pentru copiii recent diagnosticati cu cancer, #SperantaNuMoareDeCancer, in calitate de Ambasador al...citeste mai mult
-
Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara
Tiroidectomia reprezinta indepartarea chirurgicala a glandei tiroide. Tiroida este o glanda endocrina in forma literei H, formata din doi lobi uniti de un istm, situata in partea anterioara a gatului, pe trahee, care secreta doi hormoni, tiroxina (T4) si triiodotironina...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter