Clinica medicala

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
5
din 5 voturi
Fa-ti o programare

MAREA NEAGRA – DE AICI VIN OCHII ALBASTRI!

WEST EYE HOSPITAL

A
A
MAREA NEAGRA – DE AICI VIN OCHII ALBASTRI!

 O echipa de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga a realizat un studiu potrivit  caruia s-a descoperit ca toti oamenii cu ochi albastri sunt inruditi cu o persoana care a locuit in zona Marii Negre cu aproximativ 6.000 – 10.000 de ani in urma. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca peste 99% dintre oamenii cu ochi albastri au  acelasi tip de mutatie genetica, ceea ce inseamna ca au acelasi stramos comun.


Studiind AND-ul mai multor persoane localizate in diverse parti ale globului, ei au remarcat aceeasi succesiune genetica a ADN-ului responsabila de culoarea ochilor.


Se pare ca initial toti oamenii aveau ochii caprui pana cand a intervenit o mutatie genetica care a afectat gena OCA2 (gena care influenteaza producerea melaninei, pigmentul care da culoare ochilor) la nivel cromozomial, fapt ce a dus la crearea unui 'comutator' care a oprit capacitatea de a produce ochi caprui", a declarat dr Hans Eiberg, profesor in cadrul Departamentului de Medicina Celulara si Moleculara de la Universitatea din Copenhaga.
Oamenii de stiinta nu pot preciza cu exactitate momentul cand a avut loc aceasta mutatie, dar o dovada in acest sens sugereaza ca acest lucru s-a intamplat in urma cu aproximativ 10.000 de ani, cand s-a inregistrat o crestere rapida a populatiei in
Europa determinata de dezvoltarea agriculturii dinspre Orientul Mijlociu si migratia populatiei din nordul Europei, in perioada Neoliticului. Mutatiile au avut loc la nivelul genei OCA2 si au intrerupt procesul de producere a melaninei din iris, determinand astfel schimbarea culorii ochilor in albastru.
Aceasta mutatie s-a produs in randul europenilor, motiv pentru care sunt diferiti de celelalte popoare, 95% dintre europenii din tarile scandinave au ochii albastri. Exista, de asemenea, si alte caracteristici care ii diferentiaza pe europeni de restul popoarelor.


Conform spuselor profesorului Eiberg: "Numai in Europa vom gasi un mare numar de blonzi, sateni si bruneti, de oameni cu pielea foarte alba ori maslinie sau foarte rosii la fata. In rest, populatia globului are aproape pretutindeni pielea si parul inchise la culoare"Intrebarea care i-a determinat pe oamenii de stiinta sa cerceteze "fenomenul" ochilor albastri este aceea ca in urma cu 10.000 de ani nu existau persoane cu ochi in nuanta clestarului, in schimb in prezent peste 40% dintre europeni au ochii albastri.Cercetatorul John Hawks de la Universitatea din Wisconsin-Madison a declarat ca aceasta gena face ceva bun pentru oameni. "Ii face sa aiba mai multi copii". Curios, nu e asa?


Sursa: http://xposethereal.com/?p=191


WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Vitan, nr. 137-139

Tel: 0219757

E-mail:

Web: www.westeyehospital.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare