Clinica medicala

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
5
din 5 voturi
Fa-ti o programare

LENTILE DE CONTACT? IATA TOT CE TREBUIE SA STII!

Echipa WEST EYE HOSPITAL

A
A
LENTILE DE CONTACT? IATA TOT CE TREBUIE SA STII!

 La ora actuala din ce in ce mai multe persoane folosesc lentilele de contact pentru a scapa de ochelari (lentile de contact cu dioptrii), ori din motive estetice (lentile de contact cosmetice, colorate).


Daca te gandesti sa faci o schimbare de look renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Iata ce ar trebui sa stii despre lentilele de contact inainte de a le achizitiona si pe parcursul purtarii lor.


Ce sunt de fapt lentilele de contact?


Lentilele de contact sunt mici meniscuri din material plastic care sunt aplicate pe cornee, de care sunt separate printr-un film lacrimal foarte subtire. Pot avea rol optic pentru corectia  viciilor de refractie: (miopie, hipermetropie, astigmatism) sau estetic (pentru schimbarea culorii irisului).


De cate tipuri sunt lentilele de contact?


Exista doua categorii principale de lentile de contact: lentile moi si lentile rigide. Primele sunt mai confortabile, au un continut mai mare de apa (25-79% – cu cat continutul este mai mare cu atat sunt mai “usoare”). Lentilele rigide, rezista mai mult, sunt mai scumpe si pot fi mai putin confortabile. Durata de viata a lentilelor este un alt criteriu de clasificare. Exista lentile de o zi, care nu necesita curatare, intrucat sunt aruncate dupa prima purtare. Exista lentile pentru o saptamana, doua, o luna, doua luni si exista lentile cu timp de purtare prelungit. Lentilele de contact nu se folosesc pe durate mai mari decât cele specificate în prospect sau recomandate de medic.


Cine poate sa foloseasca lentile de contact?


Medicul oftalmolog poate sa decida daca cineva poate sa foloseasca sau nu lentile de contact, in urma unui consult de specialitate. Exista anumite afectiuni care contraindica utilizarea lentilelor de contact (afectiuni inflamatorii sau alegice oculare, glaucomul, tulburari ale secretiei lacrimale). Vizita la medic trebuie sa fie periodica (la inceput mai des, apoi mai rar – la 6 luni) pentru urmarirea comportarii in timp a ochiului si a lentilei, sau ori de cate ori este nevoie: daca ochiul devine rosu, dureros sau exista discomfort ocular.


Cum se aplica?


Cea mai mare temere a doritorilor de lentile de contact este legata de modalitatea de aplicare. Igiena este foarte importanta, asa ca inainte de aplicarea si de indepartarea lentilelor, trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun si sa te stergi pe un prosop de hartie, astfel incat sa nu iti ramana scame pe maini, cum se intampla in cazul prosoapelor. De regula, lentilele se aplica in coltul interior al ochiului. In acest timp ochiul este tinut deschis, iar privirea indreptata catre coltul exterior. Dupa ce ai aplicat lentilele, clipeste de cateva ori pana cand lentila se asaza perfect pe iris.


Machiajul!


Nu uita ca lentilele de contact trebuie puse intotdeauna la finalul machiajului. Altfel risti sa te confrunti cu situatia in care iti lacrimezaza ochii si trebuie sa scoti lentilele pentru a le clati din cauza faptului ca produsele cosmetice ti-au patruns in ochi.


Indepartarea lentilelor


In primul rand trebuie sa stii ca nu trebuie sa dormi niciodata purtand lentilele de contact. Indreapta-ti privirea catre coltul interior al ochiului, tine ochiul larg deschis si directioneaza lentila cu ajutorul degetului aratator catre coltul exterior al ochiului. Apoi, apasa lentila si ea se va desprinde. Solutiile speciale de curatare a lentilelor trebuie folosite dupa fiecare purtare. Acestea nu trebuie înlocuite, sub nicio forma, cu alte lichide precum apa de la robinet, care ar putea contine impuritati si care poate favoriza infectiile. De asemenea, depoziteaza lentilele doar în cutiutele special destinate acestui lucru.


Nu uitati de iLASIK! E solutia cea mai facila de eliminare a lentilelor de contact de vedere. Intrati pe www.ilasikromania.ro pentru mai multe detalii.


WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Vitan, nr. 137-139

Tel: 0219757

E-mail:

Web: www.westeyehospital.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare