Clinica medicala

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie
5
din 5 voturi
Fa-ti o programare

ESTETICA OCULARA

Echipa WEST EYE HOSPITAL

A
A
ESTETICA OCULARA

 CE SUNT XANTELASMELE?

Sunt depozite de colesterol de culoare galbuie situate sub piele, de obicei la nivelul pleoapelor. Au suprafata neteda si margini bine delimitate. Pot fi unilaterale sau bilaterale.

Uneori pot sa apara la mai multi membri ai aceleiasi familii. Cam jumatate dintre pacientii cu xantelasme prezinta nivel ridicat al grasimilor din sange.

Apar de obicei dupa varsta de 50 de ani. Au o evolutie benigna (nu cancerizeaza). Xantelasmele evolueaza lent, si produc deficit cosmetic.
CARE SUNT SIMPTOMELE XANTELASMELOR?


In general sunt expresia unui dezechilibru metabolic al grasimilor. Practic, aceste depozite sunt din colesterol. Pot fi expresia si unui colesterol sangvin crescut. Xantelasmele nu sunt dureroase. Odata aparute, nu dispar de la sine, dimpotriva, pot creste in dimensiuni.
CUM SE TRATEAZA XANTELASMELE?


Ele pot fi indepartate prin excizie chirurgicala care este si singura metoda sigura.

Tratamentul chirurgical (excizie-sutura) se face in anestezie locala. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat adresarea la medic se face cand formatiunea are dimensiuni mici (cativa milimetri). Dupa operatie sunt necesare 1-2 consultatii pentru control si scoaterea firelor de sutura.

Nu exista tratament preventiv.


Sursa: www.westeyehospital.ro


WEST EYE HOSPITAL - Spital de oftalmologie

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Vitan, nr. 137-139

Tel: 0219757

E-mail:

Web: www.westeyehospital.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare