Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

SPITALUL OXXYGENE

SPITALUL OXXYGENE
SPITALUL OXXYGENE este mai mult decat un spital! Este un concept de viata, de prietenie si de sanatate! Pentru o calitate a vietii mai buna in contextul unei stari de sanatate mai stabila!Depinde de tine acum cum vei trai mai tarziu!

Top 5 întrebări referitoare la TMS

DR. Stanescu Adrian

A
A
Top 5 întrebări referitoare la TMS

Află ce face TMS și care sunt informațiile esențiale despre această procedură!



Știm cu toții că depresia este o afecțiune care poate afecta viața de zi cu zi a unui om. Prin urmare, încă de la primele simptome este recomandat să cerem ajutorul unui specialist.



Cum se tratează depresia cu TMS?

Stimularea magnetică transcraniană (TMS) este o procedură neinvazivă care folosește câmpuri magnetice pentru a stimula celulele nervoase din creier pentru a îmbunătăți simptomele depresiei. TMS este de obicei folosit atunci când alte tratamente pentru depresie nu mai sunt eficiente.



 Una dintre acțiunile  TMS-ului  este creșterea eliberării dopaminei în hipocamp prin stimularea lobului frontal cu o frecvență de 20Hz.



 Cum se efectuează procedura TMS?

TMS este o procedură blândă, non-sistemică, în ambulatoriu, cu efect secundar rar și poate fi efectuat în doar câteva minute. Pacienții pot reveni la activitățile lor zilnice normale imediat după tratament.



Ce face TMS diferit de medicament?

TMS tratează depresia la sursa și vizează direct zona creierului responsabilă de simptomele teribile pe care le suferă cei care suferă de depresie. Spre deosebire de medicamente care sunt absorbite în fluxul sanguin și pot provoca numeroase  efecte secundare nedorite, TMS nu oferă efecte secundare sistemice, ci doar posibil disconfort ușor la nivelul scalpului sau dureri de cap temporare.



 Cât timp durează TMS?

O ședință TMS durează între 15 și 30 minute. În funcție de afecțiune tratată numărul total de sesiuni variabile de la 10-30. Totodată, un program tipic este de o sesiune pe zi, 5 zile pe săptămână.



 Există contraindicații, efect secundar, riscuri?

Așa cum am mai spus mai sus, pentru majoritatea oamenilor TMS este sau procedură foarte bine tolerată. Desigur, există o serie de contraindicații, dar doar pentru persoane cu situații medicale deosebite precum: operație pe creier sau un istoric medical cu traumatism craniene, epilepsie, însă aceste aspecte sunt verificate în detaliu împreună cu pacientul.



https://www.clinica-tms.ro/blog/tms/5-curiozitati-despre-tms


SPITALUL OXXYGENE

ILFOV

Otopeni

Adresa: STR PETRE ISPIRESCU NR 6

Tel: 0745230132

E-mail:

Web: https://www.oxxygene.ro

L
7:00-20:00
V
7:00-20:00
M
7:00-20:00
S
7:00-20:00
M
7:00-20:00
D
7:00-20:00
J
7:00-20:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!