3755 Incontinenta urinara de efort la femeie. Exercitii perineale, stimulari electrice, conuri

Firme medicale

Evomed

Evomed
cu pasiune

Incontinenta urinara de efort la femeie. Exercitii perineale, stimulari electrice, conuri

Andrei Manu-Marin

A
A


Pierderea de urina la tuse, ras, stranut, alergat, chiar la mers, poarta numele de incontinenta de efort. Apare mai ales la femeie, care are sfinctere urinare mai slabe si a caror slabiciune este accentuata de sarcina. Ca orice muschi ce poate fi controlat voluntar, sfincterul urinar, prin muschii perineali, poate fi exersat si tonifiat pentru a putea preveni pierderea de urina.


Unele persoane nu pot contracta perineul si doar un ajutor „extern” le reda aceasta capacitate. Acest ajutor poate fi reprezentat de stimularea electrica a acestor muschi (foto sonda) si/sau de utilizarea unor greutati-conuri care sa restabileasca reflexul si tonicitatea locala.


Efectuarea corecta a exercitiilor este esentiala pentru succesul lor. Controlul periodic poate fi efectuat in clinica. Persoanele care nu realizeaza progresele sperate pot recurge la metodele prezentate mai sus pentru care se fac sedinte bisaptaminale in clinica.


In cazul in care este propusa operatia pentru corectarea unui prolaps sau pentru continenta, probele urodinamice preoperatorii pot fi efectuate in clinica.

Evomed

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Str. Cezar Bolliac, nr 21B

Tel: 0740077337

E-mail:

Web: www.evo-med.ro

L
9:00-16:00
V
9:00-15:00
M
13:00-19:00
S
Inchis
M
13:00-19:00
D
Inchis
J
9:00-15:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!