2698 Cuvantul de ordine - PREVENTIA!

Clinica medicala

Donna Medical Center

Donna Medical Center
Prevenția este misiunea noastră, pentru că este mai bine să previi, decât să tratezi. Vă dorim multă sănătate!
4.0
din 11 voturi
Fa-ti o programare

Cuvantul de ordine - PREVENTIA!

Echipa Donna Medical Center

A
A
Cuvantul de ordine - PREVENTIA!

 

De cele mai multe ori testul potrivit la momentul potrivit este cel mai important lucru pe care il putem face pentru sanatatea noastra. Testele de preventie pot descoperi boli precum cancerul sau diabetul in faze incipiente, de cele mai multe ori inainte sa existe orice simptom, in acest moment boala fiind mai usor de tratat. Ce teste trebuie sa facem depinde de varsta la care ne aflam, dar si de factorii de risc pe care ii avem mosteniti.


Cancerul de san (cancerul mamar)


Detectarea din timp a cancerului de san creste considerabil sansa de supravietuire. Cu cat este mai mic nodulul canceros cand este descoperit, cu atat sunt mai mari sansele sa fie vindecabil. De asemenea, de la un nodul malign de mici dimensiuni este mai putin probabil ca boala canceroasa sa se fi raspandit spre ganglionii limfatici si spre alte organe, precum plamanii sau creierul.


Ecografie mamara bilaterala. Daca aveti intre 20 si 40 de ani trebuie sa faceti anual ecografie mamara bilaterala si un control al sanilor la specialistul senolog.


Mamografia bilaterala trebuie efectuata la 1-2 ani interval la femeile de peste 40 ani. Riscul de a dezvolta cancer de san se mareste cosiderabil dupa varsta de 40 de ani. Prin mamografie se pot depista mase cu trei ani inainte ca acestea sa poata fi palpabile. Atunci cand sanii au structura densa la mamografie, aceasta trebuie completata cu ecografie mamara. Uneori este necesara si sonoelastografie (elastografie) pentru a diferentia nodulii benigni de cei maligni.


Cancerul de col uterin


Infectiile cu virusul papilloma uman (HPV) sunt factorul major de risc pentru cancerul de col uterin. Testele de rutina il pot depista din timp, cand acesta este usor tratabil. In cazul in care celule precanceroase sunt gasite pe suprafata colului uterin, acestea trebuiesc indepartate inante de a se transforma in cancer.Testul Babes-Papanicolau. Medicul colecteaza mostre de celule de pe colul pacientei, acestea sunt examinate in laborator pentru a depista celule canceroase sau precanceroase. Testul PAP este foarte eficient in prevenirea sau depistarea din timp a cancerului de col uterin; el trebuie sa fie efectuat de doua ori pe an incepand cu varsta de 21 de ani.


Osteoporoza si Fracturile Osoase


Osteoporoza este o boala prin care oasele devin fragile si slabe. Este cauzata de pierderea masei osoase, care este accelerata la femeile dupa menopauza. Primele simptome sunt fracturile osoase care pot aparea in urma unor lovituri minore. Osteoporoza este o boala care afecteaza mai mult de jumatate din persoanele cu varsta peste 50 de ani, dar care se poate atat preveni, cat si trata.


Testul numit Osteodensitometrie poate masura densitatea minerala a oaselor si poate detecta osteoporoza inainte ca fracturile sa apara. Testarea densitatii osoase este recomandata pentru toate femeile care au depasit varsta de 65 de ani, dar si pentru cele mai tinere cu risc de osteoporoza ridicat.


Cancerul de pieleCel mai periculos tip de cancer de piele este melanomul, deoarece afecteaza celulele care produc pigmentarea pielii. Unele persoane pot avea un risc ridicat de a dezvolta melanom, dar acest risc creste odata cu expunerile prelungite la soare si arsurile solare.


Societatea Americana de Cancer si Academia Americana de Dermatologie recomanda auto-examinarea periodica pentru a vedea daca apar pe piele alunite noi sau daca alunitele vechi isi modifica forma, culoarea si marimea. De asemenea, controalele regulate la dermatolog sau la medicul de familie ar trebui sa includa aceasta examinare a pielii pentru vedea daca au survenit modificari.


Sursa: www.donna-medicalcenter.ro 

Donna Medical Center

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Clinica Traian - Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucuresti (intre Calea Mosilor si Foisorul de Foc, in prelungirea B-dului Dacia) Transport in comun: 133, 135, 79, 86, 21, 14, metrou Obor

Tel: 0219732

E-mail:

Web: www.donna-medicalcenter.ro

L
8:00-21:00
V
8:00-21:00
M
8:00-21:00
S
8:00-14:00
M
8:00-21:00
D
Inchis
J
8:00-21:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare