2758 Angioplastie coronariana

Clinica medicala

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ...

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES
1
din 1 voturi
Fa-ti o programare

Angioplastie coronariana

Dr. Oren Iancovici

A
A

In cardiologie metoda de referinta in diagnosticul bolii cardiace ischemice este coronarografia.
Daca in timpul explorarii coronarografice se constata stenoze (ingustari) la nivelul arterelor coronare responsabile de simptomele pacientului este necesara efectuarea unei proceduri de revascularizare.
Angioplastia coronariana este o procedura care se efectueaza imediat sau la distanta de coronarografie dupa constatarea unor stenoze (ingustari) coronariene care nu mai permit trecerea unei cantitati suficiente de sange in aval.Angioplastia consta in dilatarea cu balon a arterei coronare la nivelul stenozei cu sau fara implantare de stent coronarian (mica proteza vasculara care va mentine artera coronara dilatata). Odata efectuata angiplastia coronara fluxul de sange la nivelul arterei este restabilit la normal si astfel muschiul inimii este bine vascularizat. Procedura are succes imediat cu reusita dilatarii arterei in 90-95% din cazuri.

Cu amplasare de stent:
Exista 2 metode de revascularizare coronariana: 1.angioplastia coronariana Angioplastia coronariana este o procedura care se efectueaza imediat sau la distanta de coronarografie dupa constatarea unor stenoze (ingustari) coronariene care nu mai permit trecerea unei cantitati suficiente de sange in aval. Angioplastia consta in dilatarea cu balon a arterei coronare la nivelul stenozei cu sau fara implantare de stent coronarian (mica proteza vasculara care va mentine artera coronara dilatata). Odata efectuata angiplastia coronara fluxul de sange la nivelul arterei este restabilit la normal si astfel muschiul inimii este bine vascularizat. Procedura are succes imediat cu reusita dilatarii arterei in 90-95% din cazuri.


De obicei, o echipă chirurgicală este pregătită să intervină imediat. Când angioplastia reuşeşte, costurile sunt considerabil scăzute, iar perioada de spitalizare este redusă.Timp de 24 de ore după angio¬plastie, frecvenţa şi ritmul cardiac, precum şi alte semne vitale trebuie monitorizate cu multă atenţie. Majoritatea pacienţilor se întorc la serviciu la o săptămână după procedură.Procedura prezentata reprezinta angioplastia coronariana percutanata transluminala cu amplasare de stent

Rezultatele de succes sunt îmbunătăţirea fluxului sangvin, creşterea presiunii sangvine în artera afectată, compresia sau fisurarea blocajului arterial şi dilatarea porţiunii afectate din peretele arterial. într-un procent foarte mic de cazuri, procedura nu are succes, fiind necesar bypass-ul chirurgical. De obicei, o echipă chirurgicală este pregătită să inter­vină imediat. Când angioplastia reuşeşte, costurile sunt consi­derabil scăzute, iar perioada de spitalizare este redusă.
Timp de 24 de ore după angio­plastie, frecvenţa şi ritmul cardiac, precum şi alte semne vitale trebuie monitorizate cu multă atenţie. Majoritatea pacienţilor se întorc la serviciu la o săptămână după procedură.


www.medicina-interventionala.ro

Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ...

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Str. Tony Bulandra nr. 27 Sector 2 Bucuresti, Incinta Spitalului Monza Bulevardul Nicolae Caramfil 85A - Incinta Spitalului Ponderas

Tel: 0319300

E-mail:

Web: www.medicina-interventionala.ro

L
8:00-20:00
V
8:00-20:00
M
8:00-20:00
S
8:00-14:00
M
8:00-20:00
D
Inchis
J
8:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare