Clinica medicala

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona
5
din 6 voturi
Fa-ti o programare

Ce este atacul de panica si ce poti face ca sa scapi de el?

Simona Jeles, Psihoterapeut

A
A
Ce este atacul de panica si ce poti face ca sa scapi de el?

Atacul de panica este o afectiune de natura anxioasa larg raspandita. Se intalneste in intreaga lume, indiferent de varsta, sex, statut, etc. Pare totusi ca tinerii si femeile sunt mai predispusi la aceasta afectiune insa exista si un numar insemnat de barbati care recunosc deschis ca au aceasta suferinta. Cu cat pacientul recunoaste mai repede ca are o problema si cere ajutor pentru remedierea ei, cu atat aceasta se rezolva mai repede si in intregime.Cauze si manifestariCauzele atacurilor de panica sunt complexe, asa cum sunt toate cauzele afectiunilor psihologice. Ele variaza de la un pacient la altul ca proportie, motiv pentru care e necesara o analiza personalizata care tine cont de factori favorizanti, alte afectiuni si tratamente, reactii adverse sau consumul de stimulante. Atacul de panica este adesea confundat cu atacul de cord, pentru ca simtomele seamana foarte mult. Poti elimina problemele cardiace in urma unor investigatii de specialitate si prin eliminare se poate diagnostica atacul de panica. Merita mentionat ca atacul de panica nu se petrece numai ziua, in stare de constienta, ci si noaptea. Pare ciudat sa te panichezi in timp ce dormi, dar chiar asa se intampla si acest subiect nu trebuie neglijat.Recuperare totalaDesigur ca subiectul de interes este tratarea si recuperarea in intregime a pacientului. Pentru aceasta cel mai probabil va fi necesar un tratament complex format din psihoterapia modelelor de comportament, analiza si tratarea afectiunilor biologice (poate gresit diagnosticate anterior sau poate insuficient tratate) si administrarea de medicamente asa incat pacientul sa isi poata gasi linistea cu mai multa usurinta si terapia sa aiba un efect mai bun.

Succes vs. complicatiiAtacul de panica este afectiunea de natura anxioasa care se trateaza cel mai bine - pacientul se poate recupera 100%, insa pentru aceasta trebuie sa ceara ajutorul specialistului in cel mai scurt timp. Daca situatia treneaza, atacul de panica se va intensifica si cel mai probabil se va asocia cu alte forme de anxietate sau de depresie si vor forma un conglomerat care vor lasa urme adanci in fiinta pacientului.   


Cabinet Psihologic Psiholog Jeles Simona

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: str. Popa Nan nr. 30

Tel: 0721797981

E-mail:

Web: http://www.terapiastrategica.ro

L
10:00-20:00
V
10:00-20:00
M
10:00-20:00
S
Inchis
M
10:00-20:00
D
Inchis
J
10:00-20:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.
Fa-ti o programare