Sase cazuri de hepatita de tip A au fost inregistrate la o gradinita si la o scoala din Vaslui

Publicat la data de: 30 Septembrie 2009 | Actualizat la data de: 30 Septembrie 2009
Sase cazuri de hepatita de tip A au fost inregistrate la o gradinita si la o scoala din Vaslui

Autoritatile sanitare din judetul Vaslui au identificat focare de hepatita A in trei colectivitati de copii din doua unitati scolare, sase copii fiind internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, transmite corespondentul NewsIn.

"Focarele de hepatita tip A au fost identificate cadrul Gradinitei Zona Industriala Vaslui si Scoala cu clasele V-VIII Oprisita, sase copii fiind internati in spital. Trei cazuri au fost confirmate la gradinita, un caz la grupa mijlocie si doua la grupa mica, in colectivitati formate din 34 de copii.

Au fost vaccinati contactii, 30 de copii din colectivitate si 39 de copii din familiile celor bolnavi, cat si zece adulti. La Scoala Oprisita, unde invata 116 elevi, au fost confirmate alte trei cazuri de hepatita. Au fost vaccinati 33 de elevi contacti. Medicul scolar a prezentat in colectivitati masurile de igiena ce trebuie aplicate de catre copii si cadre. De asemenea s-a recomandat dezinfectia surselor de apa, a grupurilor sanitare si a salilor de clasa in care se desfasoara procesul instructiv educativ”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

In Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui sunt internati 27 de pacienti diagnosticati cu hepatita tip A, dintre care 22 sunt copii. Sase pacienti provin din focare, restul fiind cazuri izolate.

In perioada urmatoare, DSP Vaslui va desfasura o campanie de informare in unitatile de invatamant din mediul urban si rural cu privire la normele de igiena care trebuie respectate in colectivitate pentru prevenirea acestui tip de imbolnavire. La actiune vor participa medicii scolari si medicii de familie responsabili de unitatile de invatamant.

Sursa NewsIn


Citeste si

Arhiva
  • Hepatita autoimuna Hepatita autoimuna

    Generalitati Hepatita autoimuna reprezinta o inflamatie a ficatului determinata de un raspuns imun anormal al organismului, care inceteaza sa mai considere hepatocitele celule proprii (sau 'self') si impotriva carora sintetizeaza si secreta anticorpi pentru a le...citeste mai mult

  • Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Raspunsuri la intrebarile legate de...

    Generalitati Majoritatea oamenilor gasesc diverse scuze pentru a refuza vaccinul antigripal precum: am avut gripa si nu a fost atat de grav, vaccinul antigripal ma imbolnaveste de gripa, in vaccinul antigripal exista niveluri toxice de mercur. Persoanele care...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Coronavirus Update