Nu-ti pierde timpul cu raceala si durerea in gat!

Intr-un sezon in care raceala se incapataneaza sa iti strice toate planurile, este din ce in ce mai greu sa nu te lasi rapus de simptome.
Daca atingi pe cineva sau ceva care poarta un virus de raceala si apoi duci mana la ochi sau la gura, te poti infecta.
De asemenea, poti inhala particulele infectate din aer, atunci cand cineva tuseste sau stranuta. Intra pe sosraceala.ro si afla cum poti combate raceala si durerea in gat!
Raceala poate fi provocata de virusuri diferite, care ataca sistemul de aparare al organismului. Mucusul produs de mucoasele de la nivelul nasului si al gatului reprezinta prima linie de aparare a organismului.
Particulele pe care noi le inhalam, ca praful, polenul, virusurile si bacteriile sunt retinute de aceasta mucoasa. Ddata ce un virus trece de aceasta mucoasa si patrunde intr-o celula, el se multiplica si astfel apar noi virusuri care invadeaza celulele din jur.
La fel se intampla si cu minutele pe care le pierdem atunci cand suntem raciti, care se multiplica, transformandu-se in ore pe care le petrecem tintuiti la pat sau intr-o stare de disconfort total, din cauza simptomelor.
Timpul tau este pretios, asa ca iata cateva indicatii pe care trebuie sa le urmezi: odihneste-te suficient, creste consumul de lichide (supe, ceaiuri calde) si ia-ti aportul necesar de vitamine din fructe si legume.
Descopera mai multe sfaturi pe sosraceala.ro, dar si remedii care te ajuta sa combati rapid si eficient simptomele de gripa si raceala.
Articole recomandate
-
8 lucruri care agraveaza o raceala
-
Durerile sinusale – simptome si remedii
-
Simptome care trebuie sa te trimita la medic in caz de raceala sau gripa
-
In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament
-
Frica ingrasa, lasitatea slabeste...
-
Cum ne vorbeste subconstientul?
-
Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala
-
Tusea
-
25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Medicina sportiva si riscurile...
Generalitati Medicina sportiva este o ramura a specialitatilor medicale care se preocupa cu precadere in studierea pentru ca mai apoi aplicarea informatiilor medicale in domeniul sportiv. Aceasta ramura studiaza tipurile de patologii la care sunt predispusi...citeste mai mult
-
11 mituri surprinzatoare din medicina
Generalitati Cultura medicala populara detine nenumarate mituri impresionante despre sanatate pe care oricine trebuie sa le cunoasca, deoarece au ca subiect de discutie organismul uman, afectiunile cronice si sezoniere, dar si regimul alimentar. Majoritatea...citeste mai mult
-
Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae...
Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Exista o educatie sexuala in randul cuplurilor adulte din Romania la ora actuala? Exista un anumit grad de educatie in probleme de...citeste mai mult