Tratamentul chirurgical pentru corectarea asimetriei sanilor

Publicat la data de: 26 Mai 2009 | Actualizat la data de: 27 Iulie 2009

Descriere
Tratamentul pentru corectarea asimetriei sanilor este utilizat, de obicei, pentru a corecta diferentele de marime, forma sau pozitia mamelonului, tratament utilizat in special la femeile care au trecut de perioada pubertatii si nu se mai asteapta la cresteri ulterioare ale sanilor.

Durata
De la 1 la 3 ore.

Efecte secundare
Disconfort, umflaturi si scaderea capacitatii de a misca bratul.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1-2 saptamani.

Riscuri
Implantul vizibil al mamelonului, pierderea simturilor mamelonului, asimetrie persistenta, ruptura sau deplasarea implantului, infectii, echimoze.

Rezultate
Marirea sanilor poate fi permanenta sau, sanii pot cunoaste o marire ulterioara in functie de cresterea in greutare si schimbarile hormonale. Implanturile pot necesita verificari la 5-10 ani.


Tehnica
Chirurgul poate mari sanii mici cu ajutorul unui implant, poate micsora sanii mari sau poate folosi doua tipuri diferite de implanturi. Asimetria sanilor este o procedura individualizata, cu locuri diferite de incizie; in jurul areolei, sub san, in zona axilara sau transombilical.

Starea pacientului
In functie de gravitatea cazului, cu sau fara spitalizare.

Anestezie
Generala


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Totul despre sanatatea sanilor Totul despre sanatatea sanilor

    Generalitati Multe dintre femei ar dori sa stie raspunsurile la diverse intrebari legate de sanatatea sanilor, cum ar fi: de ce in anumite perioade sanii se umfla, care sunt argumentele pro si contra maririi sanilor, cum pot deveni acestia mai fermi in urma...citeste mai mult

  • Tratamentul intoxicatiei cu cianuri Tratamentul intoxicatiei cu cianuri

    Generalitati Cianidele sunt substante toxice care contin gruparea chimica CN. Acestea pot patrunde in organism si determina intoxicatii prin ingestie (alimente sau cianuri), pe cale inhalatorie (inhalarea de gaze), prin tegumente sau mucoase (nazala su...citeste mai mult

  • Torticolisul congenital Torticolisul congenital

    Generalitati Torticolisul, cunoscut sub numele de "gat stramb", este o afectiune in care capul copilului este inclinat. Barbia este indreptata spre unul din umeri, in timp ce capul este inclinat spre celalalt umar. Tratamentul este necesar pentru a...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Coronavirus Update