Coronavirus Update

Liposuctia

Actualizat la data de: 31 August 2009

Descriere
Sunt indepartate depozitele localizare de grasime ce nu pot fi indepartate prin dieta sau exercitii fizice si nici prin modelarea corporala cu ajutorul vacuumului. Liposuctia poate avea loc fie utilizand o tehnica prin intumescenta, fie utilizand lipoplastia asistata ultrasonic. Liposuctia poate fi utilizata pentru a indeparta depozitele de grasime de la nivelul barbiei, obrazului, gatului, membrelor superioare, toracelui, abdomenului, feselor, soldurilor, coapselor, genunchilor, gambelor sau gleznelor.

Durata
1-2 ore sau mai mult. Lipoplastia asistata ultrasonic poate dura cu pana la 40% mai mult decat procedurile obisnuite de liposuctie.

Efecte secundare
Durere temporara, umflaturi si echimoze. Intumescenta: Drenaj temporar de fluid din zonele de incizie.

Recuperare
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1-2 saptamani.
Puteti face activitati fizice intense: dupa 2-4 saptamani. Poate sa dureze pana la 6 luni o recuperare completa pentru a scapa de echimoze sau umflaturi.
Uzul tehnicii prin intumescenta sau al lipoplastiei asistate ultrasonic pot reduce umflaturile si echimozele post-operatorii.

Riscuri
Asimetrie. "Ondularea" sau umflarea pielii. Alte riscuri includ hiperpigmentarile, leziunile pielii, infectiile sau retentiile de fluide. Pierderile excesive de fluide pot conduce la un soc. Prin tehnica lipoplastiei asistate de ultrasunete, caldura eliberata de canulele speciale - care produc energie ultrasonica - poate cauza arsuri.

Rezultate
Permanente, dar sunt influentate de dieta si exercitiile fizice.

Tehnica
Chirurgul face mici incizii pe piele, in apropierea zonelor cu grasimi si introduce un tub lung (cunoscut sub numele de canula), care aspira tesutul adipos. Utilizarea tehnicii prin intumescenta consta in infuzia de solutie salina cu adaos de adrenalina si anestezic local inainte de a incepe aspirarea propriu-zisa de grasime. Prin lipoplastia asistata ultrasonic, energia ultrasonica este folosita pentru a lichefia grasimea inainte de a fi aspirata.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea. Oricum, liposuctia mai multor zone este posibil sa necesite si o perioada scurta de spitalizare.

Anestezie
Locala
Generala
Epidurala


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate