Coronavirus Update

Noi medicamente inovative introduse in lista medicamentelor compensate si gratuite

Actualizat la data de: 30 Mai 2019
Noi medicamente inovative introduse in lista medicamentelor compensate si gratuite

Noi medicamente inovative au fost introduse in lista medicamentelor compensate si gratuite pentru pacientii cu afectiuni oncologice si neurologice.

La solicitarea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Hotararea prin care modifica si completeaza HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internaionale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiaza asiguratii inclusi in programele nationale de sanatate cu scop curativ in tratamentul ambulatoriu si spitalicesc se adauga 2 molecule noi (Vandetanibum si Alemtuzumabum) pentru care au fost incheiate contracte cost volum si care se utilizeaza in tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv si simptomatic si scleroza multipla.

„Continuam si in acest an procesul de cretere a accesului pacienilor la tratamente de ultima ora, in acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate si gratuite cu inca doua molecule necesare pacientilor cu scleroza multipla si afectiuni oncologice. Introducerea de noi molecule care fac obiectul unor contracte cost-volum asigura accesul unui numar cat mai mare de pacieni la tratamente inovative”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Anul trecut au fost introduse in lista de medicamente compensate si gratuite 37 de molecule noi care asigura tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, precum: afectiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroza multipla, atrofie musculara spinala, boala Gaucher etc.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate