Clickmed
programare rapida la medic

5 indicii care va ajuta sa nu va imbolnaviti in perioada racoroasa din toamna si iarna!

Actualizat la data de: 13 Aprilie 2017
5 indicii care va ajuta sa nu va imbolnaviti in perioada racoroasa din toamna si iarna!

Odata cu venirea anotimpului rece, umiditatea crescuta favorizeaza raspandirea agentilor patogeni responsabili pentru bolile cailor respiratorii superioare, astfel pentru a nu fi nevoiti sa petreceti o perioada indelungata de convalescenta, merita sa va sprijiniti functionarea normala a sistemului imunitar.

Este mult mai usor sa prevenim o boala decat sa o invingem. Ideile noastre va vor ajuta, iar urmand sfaturile noastre raceala si guturaiul va vor ocoli.

1. Consumati mai multe legume, fructe!
Iarna avem tendinta sa consumam alimente mai grele, mai grase, iar organismul nu primeste cantitatea necesara de vitamine, minerale si oligoelemente. Astfel cel mai important lucru este sa consumati alimente colorate: mancati de mai multe ori pe zi legume sau fructe bogate in vitamine, minerale si oligoelemente, o data pe saptamana peste si nu uitati sa consumati multe lichide.

2. Miscare zilnica!
Miscarea zilnica este benefica nu doar din punct de vedere fizic, ea contribuie la functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar. Puteti face foarte mult pentru sanatate daca incepeti ziua cu o usoara gimnastica, daca alegeti mersul pe scari in locul liftului si daca faceti regulat plimbari in aer liber.

3. Dormiti mai mult!
Pentru a asigura echilibrul organismului si un sistem imunitar puternic sunt necesare 7-9 ore de somn, in acest rastimp corpul si sufletul dvs. se pot odihni in mod corespunzator, pentru ca in timpul zilei sa poata avea randamentul cel mai bun si sa reziste agentilor patogeni.

4. Cat mai putin stres!
Incercati sa eliminati starile de nervozitate din cotidian. Daca aveti totusi, termene care va constrang, concentrati-va constient asupra propriei persoane, opriti-va putin, rastimp de o meditatie si ganditi-va cum puteti rezolva problemele. Seara, relaxati-va si faceti yoga sau faceti o baie fierbinte cu levantica, toate acestea va vor ajuta sa alungti stresul.

5. Un pic de grija!
Adesea, aceste practici sunt aproape de nerealizat, astfel ca sistemul de aprare al organismului este pus zi de zi in fata unor provocari. Stimulati-va sistemul imunitar cu Beres Drops, care contine macro si oligoelemente, astfel prin sprijinirea sistemului imunitar va veti putea apara mai usor de atacurile bolilor!

http://www.beres.ro/


SHARE

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter