Patronul Sabyc, fiul sau si secretara clinicii cer eliberarea sub control judiciar
Stire medicala

Tribunalul Bucuresti discuta vineri cererea de eliberare sub control judiciar facuta de seful clinicii Sabyc, Harry Mironescu si secretara clinicii, Cecilia Borzea, au declarat pentru NewsIn avocatii acestora, o alta solicitare de acest fel fiind facuta de fiul patronului clinicii.
Marti, 11 august, Tribunalul Bucuresti va discuta si cererea de eliberare provizorie sub control judiciar facuta si de Yair Miron, fiul lui Harry Mironescu si asociat in conducerea clinicii Sabyc.
Avocatii celor trei spun ca clientii lor indeplinesc toate conditiile pentru a fi lasati in libertate cu un anumit control judiciar, neexistand vreun impediment legal in acest sens.
Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 27 iulie, recursul impotriva arestarii facut de patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, si de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii.
Decizia instantei, luata cu opinie majoritara, este definitiva.
Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc. Este vorba despre patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinica, si Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii, nu este definitiva.
Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron si Cecilia Borzea din Bucuresti, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au retinut ca Harry Mironescu, in calitate de medic specialist ginecolog si conducator “de facto” al unei clinici private din Capitala, a pus bazele traficului de celule umane. Astfel, Harry Mironescu a beneficiat de sprijinul fiului sau, Yair Miron, in calitate de asociat unic al clinicii private, precum si de conexiunile pe care le avea cu medici din Israel, specialisti in aplicarea tehnicilor de reproducere asistata, invinuitii L. Natan, Z. Genia, precum si cu alte persoane.
Cecilia Borzea indeplinea, potrivit DIICOT, formalitatile ce presupuneau asigurarea cazarii medicilor, beneficiarilor tehnicilor de FIV si racola direct sau prin persoane interpuse tinere, dispuse sa fie supuse tratamentului de stimulare ovariana si prelevare de ovocite.
Pe parcursul activitatii infractionale, la grup au mai aderat si alte persoane, fata de 22 dintre acestea procurorii DIICOT dispunand inceperea urmaririi penale. De altfel, la momentul descinderii in clinica, anchetatorii au gasit 30 de persoane pregatite pentru realizarea fertilizarii “in vitro”.
Sursa NewsIn
Articole recomandate
-
Cum sa tineti sub control artrita reumatoida pe vreme geroasa
-
RMN Whole Body
-
Modalitati moderne de a tine menopauza sub control
-
Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat
-
Frica ingrasa, lasitatea slabeste...
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Infectiile cu transmitere sexuala pot fi tinute sub CONTROL
-
3 metode simple de a-ti tine colesterolul sub control
-
Cum va puteti tine poftele alimentare sub control
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
Afla cum poti tine sub control parul...
Machiajul ireprosabil, pantofii cu toc lustruiti, rochia stransa pe talie, poseta asortata la outfit…aruncam o ultima privire in oglinda si ne dam seama de detaliul care ne poate strica intregul look: parul este uleios si lucios. Si de abia acum o zi ne-am spalat...citeste mai mult
-
IPS e.max Doua cazuri clinice
Generalitati Urmatoarele doua cazuri clinice au fost solutionate prin inserarea unor coroane si punti integral ceramice. Primul caz a implicat o restaurare prin coroane unidentare confectionate din IPS e.max CAD/IPS e.max Ceram. Cel de-al doilea caz a fost...citeste mai mult
-
Sindromul Alport
Generalitati Sindromul Alport este o afectiune genetica, cunoscuta si sub de numirea de “nefrita ereditara”, ce se caracterizeaza prin aparitia glomerulonefritei, bolii renale terminale si deficitelor de auz (pana la surzire). A fost descrisa in 1927 de...citeste mai mult