Coronavirus Update

Salvarea unei vieti poate sta si in mainile tale

Actualizat la data de: 09 Mai 2016
Salvarea unei vieti poate sta si in mainile tale

Vino si tu pe 28 mai 2016 la cea mai mare lectie de resuscitare!

Daca vrei sa inveti cele mai simple manevre care fac diferenta intre viata si moarte, vino sambata, 28 mai 2016, pe Arena Nationala.

Alaturi de alti peste 12.000 de romani, vei participa la cel mai mare curs de resuscitare si vei intra in Cartea Recordurilor!

Evenimentul ”Record pentru viata – 110 ani de SALVARE a VIETII” este organizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov. La cursul-record, fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace si 2 insuflari pulmonare.

Vor fi prezenti si 600 de instructori atestati. Performanta cursantilor va fi recunoscuta ca record mondial de catre specialistii Guinness World Records (GWR). in acest sens, un reprezentat GWR va fi prezent pe Arena Nationala in ziua recordului.

Invatarea acestor manevre simpla este vitala. ”Cu cat sunt mai multe persoane care stiu sa faca resuscitare, cu atat mai multe vieti pot fi salvate. Astfel, se pot evita situatii tragice, precum cazul recent de pe Stadionul Dinamo: moartea fotbalistului Patrick Ekeng.

In plus, in anul 2015, la nivelul Capitalei si al judetului Ilfov s-au inregistrat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, fiind salvate 108 vieti. Rata de succes a fost de 3,92 la suta, iar aceasta statistica ne arata cat de grava este situatia”, spune dr. Cristian Grasu, presedintele Societatii de Salvare Bucuresti.

Pana acum, la evenimentul din 28 mai s-au inscris peste 7000 de romani. Doritorii sunt asteptati si in continuare sa se inscrie la lectia de resuscitare organizata de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, pe pagina de Internet www.recordpentruviata.ro.

Primii 12.000 de participanti inscrisi vor fi alertati prin intermediul aplicatiei Exista un erou in fiecare dintre voi de fiecare data cand o persoana va fi in stop cardiorespirator in apropierea lor!

Actiunea este sponsorizata de Banca Transilvania, Nescafe Alegria, City Insurance, La Maison, DEV51.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate