Coronavirus Update

Ne doare pentru ca suntem raniti!

Publicat la data de: 28 Octombrie 2013
Ne doare pentru ca suntem raniti!

Lise Bourbeau, autoare a 14 carti, printre care best-seller-ul „Asculta-ti corpul, cel mai bun prieten pe care il ai pe Pamant” si fondatoarea celei mai mari scoli de dezvoltare personala din Quebec, Canada, si-a dedicat viata studiului acestei legaturi dintre interiorul si exteriorul fiintei umane.

In cartile sale, Lise Bourbeau subliniaza faptul ca toate suferintele prin care trecem, fie ca e vorba despre afectiuni, probleme in dragoste, lipsa banilor, nefericire, sunt semne ale Universului, ale Dumnezeului nostru interior, care vrea sa ne arate ca ne-am indepartat de la drumul corect.

Ea mai spune ca afectiunile de care suferim ar trebui interpretate total altfel decat o face omul, in viata de zi cu zi. Afectiunile sunt un semnal de alarma, care ne atentioneaza ca nu suntem in armonie cu Sinele nostru. Nu sunt nicidecum o pedeapsa, ci sunt o atentionare.

La fel, experientele neplacute din vietile noastre, suferintele noastre, sunt niste aliati. Prin intermediul corpului nostru, ne soptesc unde gresim si ce avem de reparat.
In cadrul atelierelor organizate peste tot in lume, Lise vorbeste despre anumite „rani” pe care le dobandim in copilarie, si de care incercam sa ne ferim prin intermediul unor masti. Acest subiect il dezbate pe larg in cartea sa „Cele 5 rani care nu ne lasa sa fim noi insine”.

Daca stam sa analizam putin, este logic: cand suntem raniti fizic, ne doare! O rana deschisa, o taietura sau o vanataie doare! De ce doare? Pentru ca exista, pentru ca e acolo. Si atunci, prin analogie, cand spunem ca ne doare sufletul, cat de greu este sa ne dam seama ca exista o rana acolo, chiar daca nu o vedem? Acesta e adevarul: ne doare pentru ca suntem (deja) raniti!

Vestea buna este ca aceste rani pot fi vindecate. Cu putin efort, vom reusi sa le acceptam, sa le cunoastem si sa le vindecam. Tot ceea ce trebuie sa facem, asadar, este sa ne ascultam corpul. Sa ii dam sansa sa ne vorbeasca, interpretandu-i mesajele in mod corect.

In timpul numerosilor ani de studiu, Lise Bourbeau a ajuns la concluzia ca toate suferintele oamenilor pot fi concentrate in 5 rani, fiecareia corespunzandu-i o anumita masca:

  • RESPINGERE – Masca de „Fugar”
  • ABANDON – Masca de „Dependent”
  • UMILIRE – Masca de „Masochist”
  • TRADARE – Masca de „Dominator”
  • NEDREPTATE – Masca de „Rigid”.

In cartile sale, Lise Bourbeau ne provoaca la o incursiune in miezul fiintei noastre si ne indeamna sa scoatem la suprafata cele mai frumoase fatete ale Eului nostru.
Daca te intereseaza subiectul si vrei sa descoperi mai multe, iti dam o veste buna: in noiembrie, vom avea o serie de mini-ateliere (workshop-uri), bazate pe celebra metoda „Asculta-ti corpul”.

Atelierele vor fi sustinute de Luminita Baltaretu, primul practician format in cadrul scolii de dezvoltare personala a lui Lise Bourbeau, din Canada. In cadrul atelierelor vom discuta despre cele cinci rani mentionate mai sus

Vor fi experiente minunate care te vor marca cu siguranta!


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate