Coronavirus Update

Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii, continua

Publicat la data de: 24 Noiembrie 2020
Campania anuala de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii, continua

In aceasta saptamana, inca 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la directiile de sanatate publica si mai apoi in cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

Cu dozele distribuite in aceasta saptamana, Ministerul Sanatatii a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentand peste 80% din numarul total achizitionat pentru sezonul 2020-2021. Ultima transa de doze de vaccin gripal va fi asigurata la inceputul lunii decembrie.

Reamintim ca, in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanataii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani instituionalizai, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi. Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in mai multe etape, la fel ca in anii trecuti.

Pana la data de 15 noiembrie a.c. in cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii, au fost vaccinate un numar de 652 393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (84.603) si cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din saptamana anterioara (45.068).

Pana in prezent a fost inregistrat un singur caz de gripa confirmat cu laboratorul si niciun deces confirmat cu virus gripal.

Sursa: Ministerul Sanatatii


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Diabetul zaharat, boala cu incidenta intr-o continua crestere Diabetul zaharat, boala cu incidenta...

    Generalitati Diabetul zaharat este o boala genetica sau declansata, caracterizata prin tulburarea metabolismului glucidic, a celui lipidic si proteic, datorita unei carente absolute sau relative de insulina (hormon produs de pancreas), care are drept consecinta...citeste mai mult

  • 9 alimente recomandate cand aveti gripa 9 alimente recomandate cand aveti gripa

    Generalitati Cele mai comune afectiuni ale anotimpului rece - raceala si gripa, pot fi usor ameliorate printr-o alimentatie sanatoasa. Gripa este insotita adesea de lipsa poftei de mancare si de reducerea cantitatii de alimente consumate; din acest motiv, este...citeste mai mult

  • Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Imunizarea – Prevenirea...

    Generalitati Imunizarile, numite si vaccinari, protejeaza copiii si adultii de anumite boli. Imunizarea consta in administrarea unui vaccin care contine fragmente din germenele microbian implicat (tulpini bacteriene sau virale) sau cantitati mici atenuate ale...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate