Coronavirus Update

Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi

Publicat la data de: 08 Martie 2010
Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi

Un roman din zece sufera de o boala cronica de rinichi, foarte multe cazuri fiind cauzate de diabet, potrivit specialistilor, prezenti, duminica, la o conferinta organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Rinchiului, care va avea loc pe 11 martie.

Potrivit specialistilor, numarul romanilor care sufera de o boala de rinichi depaseste doua milioane. Dintre acestea, 8.000 sunt tratate prin dializa sau trasplant renal. Potrivit medicilor, numarul bolnavilor de diabet este in crestere, ceea ce determina si cresterea numarului de cazuri de boala cronica de rinichi.

Societatea Romana de Nefrologie a lansat, duminica, campania, "Protejeza-ti rinichii, controleaza diabetul", care se va desfasura intre 8 si 11 martie in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Cluj Napoca. in aceste orase vor fi amplasate puncte de informare si diagnosticare in corturi special amenajate pentru persoanele care doresc sa-si veifice riscul de a face o boala cronica de rinichi. Obiectivul campaniei este incurajarea unui comportament de tip preventiv.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate