Coronavirus Update

In curand: Cea mai mare clinica pentru tratamentul dependentei din lume

Publicat la data de: 10 Octombrie 2013
In curand: Cea mai mare clinica pentru tratamentul dependentei din lume

Cele mai mari clinici pentru tratamentul dependentei din Statele Unite ale Americii - Betty Ford Clinic si Hazelden – si-au anuntat recent planurile de fuziune, ce pun bazele celei mai mari organizatii pentru reabilitare din lume.

Potrivit unui comunicat de presa dat recent publicitatii, aceasta fuziune va determina “o buna pozitie in vederea raspunderii la provocarile si oportunitatile prezentate de reforma sistemului de sanatate si ingrijire si de piata aflata intr-o schimbare rapida.”

"Ambele organizatii sunt lideri emblematici si au calitati remarcabile,” a declarat Mark Mishek, care va ocupa functia de CEO odata ce fuziunea este aprobata de institutiile federale. “Noua entitate va oferi persoanelor care se confrunta cu dependenta, familiilor acestora si altor persoane dragi, servicii rezidentiale si ambulatorii bazate pe cei 12 Pasi - modelul de tratament al carui fundament este abstinenta - in 14 locatii din Statele Unite.”

Noua fundatie va avea si o scoala superioara acreditata in studiul dependentei, un centru de cercetare, un program de pregatire in preventie, pe langa cursurile educationale pentru profesionistii din domeniul medical si programul pentru copii pe care Centrul Betty Ford le desfasoara deja.

Privind in perspectiva, Peter McCann, Directorul Spitalului Castle Craig, a afirmat: “Hazelden a fost fondat in 1949 si este unul din cele mai vechi centre de tratament pentru dependenta din SUA. Dispune de o extinsa si importanta divizie de cercetare si publicatie.” Spitalul Castle Craig, care are reprezentanta si in Romania foloseste aceleasi principii de tratament in 12 Pasi ca si Hazelden si Betty Ford.

“Pe de alta parte” continua McCann, “Betty Ford a fost o Prima Doamna Americana care a urmat programul de recuperare in 12 Pasi. Prin infiintarea unei clinici de reabilitare ce ii poarta numele, a conferit faima miscarii de recuperare. Clinica Betty Ford Clinic este acum un adevarat nume in tratamentul dependentei. Impreuna, vor fi un exponent extrem de puternic.”

Noua organizatie va incepe cu un buget operational anual de 180 de milioane de dolari, iar planul ei imediat este acela de a furniza mai multe servicii de tip ambulatoriu pe teritoriul Statelor Unite. Se estimeaza ca 23 de milioane de americani sunt dependenti de droguri si alcool, dar mai putin de 10% dintre acestia cauta tratament.

"Deodata, vor fi foarte multe cereri, foarte multi oameni vor putea accesa aceste servicii," a spus Mark Mishek, Presedinte si CEO al Hazelden.

Noua organizatie va purta numele “The Hazelden Betty Ford Foundation.”

Pentru mai multe informatii, interviuri sau articole de opinie despre dependenta, contactati reprezentantul Castle Craig in Romania:

Rupert Wolfe Murray
Telefon: 0758 086 555
E-mail: [email protected]
Website: www.castlecraig.ro

Despre Castle Craig
Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul dependentei, Peter si Dr. Margaret Ann McCann au pus bazele centrului de tratament Castle Craig in 1988.
Clinica dispune de resursele si personalul medical specializat necesare pentru a oferi servicii de tratament pentru dependenta de alcool si droguri, dependenta de jocuri de noroc, trauma si tulburarea de stres post-traumatic, tulburarile de alimentatie si alte afectiuni determinate de boala dependentei.

Centrul este situat la 50 de kilometri in sudul orasului Edinburgh, capitala Scotiei. Avand 27 de terapeuti full-time, este cel mai mare centru specializat de tratament pentru dependenta din Marea Britanie. Incepand din 2011, serviciile de tratament Castle Craig sunt disponibile si pacientilor din Romania.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate