Ce risca femeile plinute

Sursa: Ziare.com, 17 Aprilie 2014, Vizualizari: 2936

Femeile cu un indice de masa corporala (IMC) ridicat au o probabilitate mai mare de a naste un copil mort, atrage atentia un studiu recent.

Femeile cu obezitate severa au un risc de trei ori mai mare de a pierde copilul, anunta DailyMail, citand un studiu recent efectuat de specialistii de la Colegiul Imperial din Londra.

Cercetarea arata ca femeile supraponderale inainte de sarcina sau la inceputul acesteia au o probabilitate crescuta ca micutul lor sa moara in pantec, in timpul travaliului, la nastere sau la scurt timp dupa. Specialistii avertizeaza ca acest risc este prezent chiar si la femeile care nu au un exces ponderal foarte mare.
Complicatiile aparute la gravidele obeze includ diabetul, preeclampsia (care pune viata in pericol), iar copiii lor pot avea diabet sau pot deveni ei insisi obezi, mai tarziu.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au analizat 38 de studii, care au inclus peste 10.147 de decese fetale, peste 16.247 de decese la nastere, peste 4.311 de decese perinatale, 11.294 decese neonatale si 4.983 de decese produse in copilarie.

Rata de deces la nastere la 10.000 de sarcini este mai mare cu 20% la femeile supraponderale si cu 50% mai mare la femeile obeze.

Ultimele 10 articole din revista presei

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum