Ce nu stiai ca iti poate prelungi viata

Sursa: Ziare.com, 23 Aprilie 2014, Vizualizari: 3294

Un compus prezent in fructele de mare ar putea adauga ani vietii, au descoperit cercetatorii elvetieni.

Fructele de mare ar putea fi un adevarat elixir al tineretii, informeaza Medisite.fr.

Oamenii de stiinta elvetieni de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich au descoperit ca glucozamina prezenta in homari, crabi sau creveti ar putea prelungi speranta de viata cu aproape 10%, procent echivalent, in medie, cu opt ani, in cazul barbatilor.

In cadrul studiului publicat in revista "Nature Communications", specialistii au administrat unor cobai un supliment pe baza de glucozamina, indicat in artroza, fara a le schimba acestora regimul alimentar obisnuit.

Apoi, a fost facuta o comparatie cu un grup de rozatoare care nu a primit acest supliment. Rezultatul? Cobaii care au primit glucozamina au trait mai mult decat ceilalti.

Pentru specialisti, acest compus ar reproduce efectele unui regim sarac in glucide, dar bogat in proteine. Cu toate ca studiul a fost efectuat pe cobai, rezultatele sunt promitatoare si in cazul oamenilor.

In plus, biochimistul Michael Ristow, unul dintre autorii studiului, afirma ca, spre deosebire de alte molecule care ar putea prelungi speranta de viata, glucozamina nu are efecte secundare notabile. Singurul risc posibil ar putea fi alergiile, substanta fiind extrasa din carapacele de crustacee.

Ultimele 10 articole din revista presei

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum