Beneficiul nestiut al vinului rosu

Sursa: Ziare.com, 24 Aprilie 2014, Vizualizari: 3325

Consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara, se arata intr-o cercetare recenta.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta americani de la Universitatea Colorado-Denver, care au analizat datele a 5.852 de participanti la un studiu desfasurat in perioada 2003-2006, informeaza Fox News.

Specialistii au observat ca prevalenta bolii cronice de rinichi era mai scazuta la cei care au consumat mai putin de un pahar de vin rosu pe zi, in comparatie cu cei care nu consumau deloc aceasta bautura.

De asemenea, la cei 1.031 de participanti la studiu care aveau deja boala cronica de rinichi si care consumau mai putin de un pahar de vin rosu pe zi, riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare era mai mic decat la voluntarii care nu il consumau.

"Aceste doua boli au factori de risc comuni, iar studiile anterioare au aratat ca un consum de vin rosu este asociat cu o probabilitate mai mica de aparitie a afectiunilor cardiace", afirma dr. Tepan Metha, coordonatorul cercetarii.

Ultimele 10 articole din revista presei

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum