Ghimbirul (zingiber officinale)
In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.
Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,
Uz intern:
- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.
Uz extern:
- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.
Contraindicatii:
- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.
Citeste si
Arhiva-
Alergia la bradul de Craciun: o...
Pe masura ce Craciunul se apropie, spatiile media sunt pline cu diferite povesti interesante cu privire la bolile sezoniere. Astfel, se vorbeste despre alergia la bradul de Craciun, dar este cu adevarat aceasta reala? Conform unei multitudini de articole din ultimul...citeste mai mult
-
Anestezia in diverse investigatii:...
Cuvantul anestezie provine din limba greaca, insemnand „fara senzatii”. Anestezia este una dintre cele mai mari descoperiri ale medicinei moderne. Multe dintre operatiunile medicale din zilele noastre, in special interventiile chirurgicale si tehnicile efectuate pe...citeste mai mult
-
Esentialul despre artrita reumatoida...
Artrita reumatoida juvenila se manifesta prin aparitia unor umflaturi dureroase in zona articulatiilor. De obicei incepe inainte de varsta de 16 ani. Simptomele pot aparea la copii si la bebelusi. Artirta reumatoida juvenila este cea mai frecventa forma de artrita in...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter