Ghimbirul (zingiber officinale)

Planta tropicala, la noi in tara, de cultura, care prefera temperatura ridicata si umiditatea constanta. Tulpina creste ramificata si poate atinge chiar si un metru inaltime. Florile, grupate ca un ciorchine, au culoare alba strabatute de dungi purpurii. Frunzele sunt lungi si ascutite.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.

Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,

Uz intern:

- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:

- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.

Contraindicatii:

- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.

Ginger Root (Ghimbir)

Reishi

Ajuta la reducerea starii de greata si a vomei.

• contine extract standardizat din radacina de Ghimbir, 250mg/capsula

• garantat 5% gingerol

• contine extract din radacina de Ghimbir, 100mg/capsula

• capsule easy-to-swallow, usor de inghitit

• ajunge pana la 60 de zile de administrare

Citeste si

Arhiva
  • Cum ne putem detoxifia ficatul cu ajutorul unor simple obiceiuri? Cum ne putem detoxifia ficatul cu...

    Ficatul este organul principal care are rolul de a elimina toxinele din organism, ajutand astfel celelalte organe sa functioneze corect. Mai mult, ficatul are peste 500 de functii in organism, printre care curatarea sangelui, digerarea grasimilor si cresterea activitatii...citeste mai mult

  • Localizarea durerilor de cap, simptom al unor boli ascunse Localizarea durerilor de cap, simptom...

    Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente probleme medicale cu care se confrunta omul modern. Are cauze multiple si poate sa fie semnul unei suferinte emotionale sau al uneia provocate de stres, insa poate sa fie si cauza unei stari depresive sau al hipertensiunii...citeste mai mult

  • Coaja de citrice folosita in bucatarie - pericol pentru sanatate? Coaja de citrice folosita in...

    Consumul de citrice este foarte bun pentru sanatate, avand efecte benefice in primul rand asupra sistemului imunitar, cardiovascular, protejeaza organele si tesuturile de radicalii liberi.citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK