Ghimbirul (zingiber officinale)

Planta tropicala, la noi in tara, de cultura, care prefera temperatura ridicata si umiditatea constanta. Tulpina creste ramificata si poate atinge chiar si un metru inaltime. Florile, grupate ca un ciorchine, au culoare alba strabatute de dungi purpurii. Frunzele sunt lungi si ascutite.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza radacina (rizomii) care este noduroasa, de culoare alba, de 5-6 cm lungime. Planta contine ulei volatil, fenoli, amidon, rasini, mucilagii. Are calitati carminative, diaforetice, antimicrobiene, antispastice. Gustul este intens si iute.

Ghimbirul este cunoscut ca o planta aromata, utilizata si in gastronomie ca si condiment,

Uz intern:

- greturi, varsaturi, colici abdominale, rau de miscare, circulatie periferica defectuasa, febra, tuse, boli reumatice - sub forma de infuzie, decoct.

Uz extern:

- luxatii, micoze cutanate, fibrozite, dureri de gat - sub forma de gargara, bai locale, comprese.

Contraindicatii:

- Utilizarea ghimbirului este contraindicata in caz de ulcer gastric si duodenal.

Ginger Root (Ghimbir)

Reishi

Ajuta la reducerea starii de greata si a vomei.

• contine extract standardizat din radacina de Ghimbir, 250mg/capsula

• garantat 5% gingerol

• contine extract din radacina de Ghimbir, 100mg/capsula

• capsule easy-to-swallow, usor de inghitit

• ajunge pana la 60 de zile de administrare

Citeste si

Arhiva
  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK