Zovirax, crema

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2018

Informatii prospect Zovirax, crema

Indicatii
Crema zovirax este indicata pentru tratamentul infectiilor cu virus herpes simplex ale pielii incluzand herpesul genital initial si recurent si herpesul labial.

Doza si mod de administrare
Adulti si copii: zovirax crema trebuie aplicat pe leziuni de 5 ori pe zi, la aproximativ 4 ore interval, omitand doza de noapte. tratamentul trebuie inceput cat mai curand posibil dupa debutul infectiei, iar pentru episoadele recurente tratamentul trebuie sa inceapa de preferat in timpul perioadei prodromale sau cand apar primele leziuni. tratamentul trebuie continuat timp de 5 zile. Daca dupa 5 zile nu apare vindecarea, tratamentul poate fi continuat pana la 10 zile.

Contraindicatii
Zovirax crema este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la aciclovir sau propilenglicol.

Masuri de precautie
Nu se recomanda aplicarea de zovirax crema pe mucoasa orala, vaginala sau conjunctivala. Trebuie acordata o atentie deosebita pentru a se evita introducerea accidentala in ochi.
Mutageneza: rezultatele a numeroase teste de mutagenicitate in vitro si in vivo, au aratat ca zovirax nu prezinta risc genetic la om.
Carcinogeneza: pe studii indelungate la sobolani si soareci s-a evidentiat ca zovirax nu este carcinogenetic.
Efecte asupra fertilitatii: in studii pe sobolani si caini, s-au inregistrat efecte adverse reversibile asupra spermatogenezei asociate unei toxicitati generale, dar numai la doze cu mult in exces fata de dozele terapeutice recomandate. Studii efectuate pe doua generatii de soareci nu au evidentiat efecte asupra fertilitatii in cazul administrarii orale de zovirax. Nu exista experienta in ceea ce priveste efectul Zovirax crema asupra fertilitatii umane la femei. S-a dovedit ca zovirax tablete nu are efect sigur asupra numarului, morfologiei si motilitatii spermatozoizilor umani.
Sarcina si alaptare: administrarea sistemica de zovirax in teste standard acceptate international, nu a produs efecte embriotoxice si teratogenice la sobolani, iepuri sau soareci. Intr-un test non-standard la sobolani s-au observat anomalii fetale, dar numai la doze subcutanate atat de mari incat au produs toxicitate materna. Relevanta clinica a acestor teste este neclara. Experienta la om este limitata, de aceea tratamentul cu zovirax crema trebuie considerat numai daca beneficiile depasesc eventualele riscuri necunoscute. Exista cateva date ce arata ca zovirax trece in laptele matern in urma administrarii sistemice.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista informatii privind efectul daunator al dozelor terapeutice de aciclovir asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.


Informatii importante privind unele componente ale Zovirax 50 mg/g

Acest medicament contine propilenglicol care poate provoca iritatii ale pielii si alcool cetostearilic care poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu dermatita de contact).

Reactii adverse
Dupa aplicarea zovirax crema pot aparea senzatii de arsura sau intepaturi, trecatoare la unii pacienti. La aproximativ 5% din pacienti a aparut uscarea si descuamarea usoara a pielii. Intr-o mica proportie din cazuri pot aparea eritem si prurit.

Pastrare
A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se pastra la frigider. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Zovirax 50 mg/g dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Zovirax 50 mg/g
Substanta activa este aciclovir. Un gram de crema contine 50 mg aciclovir. -Celelalte componente sunt: propilenglicol, vaselina alba, alcool cetostearilic, parafina lichida, Arlacel 165 (glicerol monostearat si macrogol stearat), poloxamer 407, dimeticona 20, laurilsulfat de sodiu, apa purificata.

Cum arata Zovirax 50 mg/g si continutul ambalajului
Zovirax 50 mg/g se prezinta sub forma de crema de culoare alba pana la aproape alba, fina si omogena, fara semne de separare a fazelor. Marimea ambalajului Cutie cu un flacon din polipropilena cu pompa asamblata a 2 g crema Cutie cu un tub din aluminiu a 2 g crema Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GlaxoSmithKline Export Ltd., Brentford TW8 9GS, Marea Britanie

Fabricantul Glaxo Operations UK Limited (Glaxo Wellcome Operations) Harmire Road, Barnard Castle, County Durham DL12 8DT, Marea Britanie

Acest prospect a fost aprobat in Septembrie 2013.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Emolium Crema Emolium Crema

  Crema Emolium 75 ml este un produs emolient modern, destinat ingrijirii pielii uscate si foarte uscate. Poate fi utilizata pentru ingrijirea pielii nou-nascutilor, a copiilor si a adultilor, atat pentru fata, cat si pentru corp. Este recomandata, de asemenea, pentru...citeste mai mult

 • Emolium Gel-crema pentru spalare Emolium Gel-crema pentru spalare

  Gelul-crema pentru spalare Emolium 200 ml este un produs emolient modern, destinat igienei zilnice a pielii uscate sau foarte uscate, precum si in afectiuni asociate cu pielea uscata: dermatita atopica, ihtioza, psoriazis, eczema si lichen plan. Fara a contine...citeste mai mult

 • Cremele de la A la Z Cremele de la A la Z

  Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

 • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Pericolele utilizarii cremelor de...

  Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

Comunitate

 • herpesul

  va rog sa ma ajutati nu mai stiu ce sa fac acum doi ani am fost la un lac si de acolo am luat un virus herpetic foarte rau mi se unfla buza la herpes de atunca si daca nu iau medicamente aciclovir mi se face incontiinu nu mai stiu ce sa fac am consultat un doctor cand mi sa facut prima data si a...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter