Clickmed
programare rapida la medic

Vivanza, comprimate

Publicat la data de: 17 Mai 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vivanza, comprimate

Compozitie
Vivanza este un medicament care contine substanta activa vardenafil. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare portocalie (5, 10 si 20 mg).

Indicatii
Vivanza se administreaza pentru tratarea barbatilor adulti cu disfunctie erectila (denumita uneori impotenta), cand acestia nu pot obtine sau mentine penisul intarit (in erectie) un interval de timp suficient pentru a avea o activitate sexuala satisfacatoare. Pentru ca Vivanza sa fie eficace, este necesara stimularea sexuala. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Doza recomandata de Vivanza este de 10 mg, care poate fi administrata cu sau fara alimente, cu aproximativ 25 – 60 de minute inaintea activitatii sexuale. in cazul in care Vivanza se administreaza in timpul unei mese cu continut ridicat de grasimi, inceperea activitatii poate fi intarziata. Doza poate fi crescuta la maximum 20 mg sau poate fi micsorata pana la 5 mg, in functie de eficacitatea medicamentului si de efectele sale secundare. Pacientii cu probleme hepatice sau cu probleme renale grave trebuie sa inceapa tratamentul cu doza de 5 mg. Frecventa de dozare maxima recomandata este de un comprimat pe zi.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Vivanza, vardenafil, apartine unui grup de medicamente numite inhibitori de fosfodiesteraza tip 5 (PDE5A ceasta actioneaza prin blocarea enzimei fosfodiesteraza, care in mod normal descompune o substanta denumita guanozin monofosfat ciclic (GMPc). in timpul stimularii sexuale normale, GMPc este produsa la nivelul penisului, unde determina relaxarea muschilor din tesutul spongios al penisului (corpora cavernosa). Aceasta permite afluxul de sange in corpora, producand erectia. Prin blocarea descompunerii GMPc, Vivanza reface functia erectila. Cu toate acestea, stimularea sexuala este necesara in continuare pentru producerea unei erectii.

Contraindicatii
Vivanza nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la vardenafil sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa administrarea medicamentului in cazul in care activitatea sexuala nu este recomandata (de exemplu, in cazul barbatilor cu afectiuni cardiace severe, precum angina instabila sau insuficienta cardiaca severa). De asemenea, este interzisa administrarea la pacientii care prezinta antecedente de pierderi ale vederii din cauza unei probleme privind afluxul sangelui la nervul optic (neuropatie optica ischemica anterioara non-arteritica sau NOIAN). Este interzisa administrarea Vivanza in asociere cu nitrati (medicamente utilizate pentru tratarea anginei). Deoarece Vivanza nu a fost studiat la pacientii cu afectiuni hepatice sau renale severe, la pacientii care au probleme cu tensiunea arteriala sau care au suferit un atac cerebral sau un atac de cord in ultimele sase luni, este interzisa utilizarea medicamentului de catre acesti pacienti. Este interzisa administrarea Vivanza in asociere cu anumite medicamente, precum ketoconazol si itraconazol (pentru tratarea infectiilor fungice) in cazul barbatilor de peste 75 de ani, sau cu ritonavir sau indinavir (pentru tratarea infectiei cu HIV).

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt durerea de cap si inrosirea fetei. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Vivanza, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter