Clickmed
programare rapida la medic

Vaccin combinat diftero-tetano-pertussis adsorbit (v.c.d.t.p.), fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vaccin combinat diftero-tetano-pertussis adsorbit (v.c.d.t.p.), fiole

Compozitie
O doza vaccinala de produs, in volum de 0,5 ml, contine anatoxina difterica 15 Lf, anatoxina tetanica 6 U.B., vaccin pertussis 20 U.I.O. si fosfat de aluminiu 1,75-2 mg.  

Indicatii

V.C.D.T.P. se foloseste in profilaxia difteriei, a tetanosului si a tusei convulsive.

Doze si mod de administrare
Se inoculeaza 0,5 ml de vaccin strict intramuscular profund, in regiunea superioara latero-externa a coapsei, la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie, la 3 cm in afara liniei mediane. Inocularea subcutanata poate provoca reactii suparatoare. Injectarea produsului se face cu un alt ac decat cel folosit la extragerea vaccinului din fiola. inainte de intrebuintare, fiolele trebuie bine agitate, pentru omogenizarea continutului. Primo-vaccinarea consta in administrarea a trei doze de V.C.D.T.P. la interval de minim 30 zile si optim de 60 zile, incepand cu varsta de 2 luni. Revaccinarea se efectueaza prin administrarea a doua rapeluri:rapel I o doza de 0,5 ml la 6-12 luni de la vaccinarea primara (dupa doza a 3-a)rapel II o doza de 0,5 ml la 18-24 luni de la rapelul Iin cazul in care schema de vaccinare cu V.C.D.T.P. nu poate fi respectata din cauza unor contraindicatii temporare, se recomanda continuarea vaccinarii la implinirea varstei de 3 ani, fara a se relua de la inceput schema de vaccinare; daca nu este timpul necesar pentru o imunizare completa, se recomanda administrarea de 2-3 sau 4 doze de vaccin, respectandu-se intervalele minime indicate in schema de vaccinare. V.C.D.T.P. nu se va administra decat dupa minimum 30 zile de la vaccinarea BCG.

Contraindicatii
Definitive: diabet zaharat, spasmofilie, cardiopatii decompensate, nefropatii, boli ale sangelui, encefalopatii evolutive convulsivante sau nu, reactii severe consecutive unei administrari anterioare de vaccin pertussis cu: febra mai mare sau egala de 40C, convulsii, stare de soc survenita in decurs de 48 ore dupa administrare. Temporare: stari febrile, boli infectioase acute si convalescenta acestora, tuberculoza evolutiva, stari alergice manifeste, stari distrofice grave.

Reactii adverse
Reactii locale: eritem si induratie la locul inocularii.
Reactii generale: agitatie psihomotorie minima si reactie febrila de pana la 38C, foarte rar peste. Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin respectarea contraindicatiilor si a modului de administrare. Febra poate fi combatuta prin folosirea de antitermice imediat dupa inocularea vaccinului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Vaccinuri necesare pentru adulti

    Generalitati Vaccinurile ofera protectie pentru diverse boli grave sau potential letale. Care sunt vaccinurile necesare pentru adulti? Acest lucru poate fi neclar, mai ales pentru persoanele care au fost deja vaccinate in copilarie. Mai jos sunt...citeste mai mult

  • Ce vaccinuri sunt necesare adultilor

    Generalitati Vaccinurile ofera protectie impotriva mai multor boli grave sau potential letale. Totusi, care sunt vaccinurile pe care ar trebui sa le faca un adult si care ar fi momentul potrivit pentru administrarea acestora? Vaccinul contra gripei sezoniere...citeste mai mult

  • Vaccinarea - act de preventie obligatoriu sau recomandat?

    Ce este un vaccin? Corpul uman intra zilnic in contact cu diverse microorganisme din mediul inconjurator si cu agenti patogeni care pot patrunde prin tegumente si mucoase cauzand daune la nivelul sistemelor organismului si alterand starea generala de sanatate. In...citeste mai mult

  • Programul national de vaccinari obligatorii

    Generalitati In Romania exista un program national de vaccinari obligatorii. Pe langa acestea se poate face imunizarea ocazionala in anumite situatii epidemiologice (cum ar fi epidemiile de gripa, de hepatita A) sau vaccinarea antirabica in cazul muscaturilor de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin

    Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter